Dačić: Nema iznenađenja po pitanju ministara

Dačić: Nema iznenađenja po pitanju ministara

Politika -
Mislim da je danas slika o Vladi Srbije drugačija od one od pre dve sedmice kada se razgovaralo samo o osnovnoj koaliciji koja je bila napravljena, dok je sadašnja situacija mnogo bolja za unutrašnje odnose u Srbiji, rekao mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić

PERUĆAC - Mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić izjavio je da kada je reč o ministrima i potpredsednicima vlade iz redova koalicije oko socijalista neće biti iznenađenja po pitanju personalnih rešenja i da su imena već poznata javnosti.

Dačić je najavio i da će se sutra održati sednica Glavnog odbora SPS-a na kojoj će se utvrditi lista ministara iz te stranke.

On je izrazio očekivanje da će buduća parlamentarna većina u Srbiji biti najveća u poslednjih deset godina.

"Mislim da je danas slika o Vladi Srbije drugačija od one od pre dve sedmice kada se razgovaralo samo o osnovnoj koaliciji koja je bila napravljena, dok je sadašnja situacija mnogo bolja za unutrašnje odnose u Srbiji", poručio je on na Perućcu, gde je učestvovao na 19. Drinskoj regati.

"Čvrsto sam rešio da buduća vlada obavlja posao najbolje što može u interesu našeg naroda i svih građana", izjavio je Dačić.

On je istakao da nikad nije obećavao da će biti mađioničar i da će vlada rešiti sve probleme koji postoje, ali je naglasio da je sigurno da će se uložiti sav napor, znanje i trud kako bi se učinilo sve ono što narod očekuje, a očekivanja od ove vlade su dosta velika.

Komentarišući podele u DS-u oko učešća Milice Delević u novoj vladi, Dačić je rekao da odluka te stranke da Delevićeva ne bude u vladi nije logična, jer ona već obavlja funkciju šefa Kancelarije za evropske integracije.

"Mislim da je to stvar unutarstranačkih odnosa u DS-u, a ja to ne želim da komentarišem", rekao je on.Dačić je i ove godine našao vremena da, pored državnih obaveza, dođe na Drinsku regatu.

"Ja sam čovek iz naroda i bez obzira što ću postati premijer ne želim da se otuđim od naroda tako što ću prestati da dolazim na manifestacije na kojima sam i ranije učestvovao", rekao je Dačić i dodao da misli da bi svi političari trebalo da provere sebe dolazeći na ovakve manifestacije među narod.

Na ovogodišnjoj 19. Drinskoj regati, koja je danas vožena od Perućca do Rogačice, učestvovalo je, prema proceni organizatora Sportsko-turističkog centra Bajina Bašta, oko 20.000 ljudi na 2.000 plovila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track