Dačić: Nema sukoba sa Vučićem oko direktora policije
Foto: Fonet

Dačić: Nema sukoba sa Vučićem oko direktora policije

Politika -
Tu nema problema i dilema. Smešna je priča da postoji sukobljavanje u tom smislu da je neko za jednog a neko za drugog kandidata. Na isti način kao što je izabran (aktuelni direktor Milorad) Veljović tako će biti izabran i novi, rekao je premijer Srbije

BEOGRAD - Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su netačne priče o tome da između njega i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića postoji sukob oko izbora direktora policije i naglasio da će postupak izbora prvog čoveka policije biti uskoro završen.

"Tu nema problema i dilema. Smešna je priča da postoji sukobljavanje u tom smislu da je neko za jednog a neko za drugog kandidata. Na isti način kao što je izabran (aktuelni direktor Milorad) Veljović tako će biti izabran i novi", rekao je premijer novinarima u palati Srbije, naglašavajući da nijedna reč u formalnom postupku izbora direktora nije promenjena.

Dačić je naglasio da postoji jasno utvrđena procedura u kojoj konkursna komisija predlaže tri kandidata, od oko 20 prijavljenih, a da on predlaže jednog kandidata.

"Ako smatram da nijedan od to troje nije dobro rešenje ne moram nijednog da predložim", objasnio je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track