Dačić: Nismo uputili ultimatum DS

Dačić: Nismo uputili ultimatum DS

Politika -
Demokratska stranka ima najveći broj mandata u ovoj koaliciji, samim tim i najveću odgovornost i logično je da joj pripada mesto premijera, zato očekujem da će dogovori o parlamentarnoj većini uskoro biti nastavljeni, poručio lider SPS

BEOGRAD - Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je da koalicija SPS-PUPS-JS smatra da razgovore o formiranju parlamentarne većine sa Demokratskom strankom treba što pre nastaviti i da ultimatumi nisu način za komuniciranje između stranaka.

Prema njegovim rečima, Demokratskoj stranci nije upućen nikakav ultimatum, kako prenose neki beogradski mediji.

"Nikakav ultimatum Demokratskoj stranci nije upućen, niti smatramo da je to način za komuniciranje između stranaka", poručio je lider socijalista.

On je ukazao da svaki "prazan hod" ostavlja mogućnost za svakojake kalkulacije i razlicita nagađanja i da se "političkim procesima mora upravljati da se ne bi pretvorili u stihiju".

"Demokratska stranka ima najveći broj mandata u ovoj koaliciji, samim tim i najveću odgovornost i logično je da joj pripada mesto premijera, zato očekujem da će dogovori o parlamentarnoj većini uskoro biti nastavljeni", zaključio je Dačić.

Danas će biti održana sednica Predsednistva SPS, a u nedelju sednica Glavnog odbora SPS-a na temu daljeg delovanja SPS-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track