Dačić o Galenici: Nema pošteđenih zbog partije
Foto: MUP

Borba protiv korupcije

Dačić o Galenici: Nema pošteđenih zbog partije

Politika -
Među uhapšenima u današnjoj akciji policije je i bivši direktor Nenad Ognjenović, blizak SPS, stranci čiji je Dačić lider

BEOGRAD - Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, povodom hapšenja u aferi Galenika, da institucije rade svoj deo posla i poručio da ko god da je radio bilo kakve nezakonite radnje neće biti pošteđen na osnovu partijske pripradnosti.

Među uhapšenima u današnjoj akciji policije je i bivši direktor Nenad Ognjenović, blizak SPS, stranci čiji je Dačić lider. "Želim da kažem da, pošto su se neka imena vezivala za stranku čiji sam ja predsednik, da to nema nikakve veze sa tim kako će institucije raditi svoj deo posla", poručio je premijer.

Dačić je novinarima na Novosadskom sajmu rekao da se mesecima unazad priča o Galenici, da li se na tom slučaju radi ili ne, i da li postoje neke prilvilegije... "Institucije rade svoj deo posla", rekao je Dačić i dodao da će svako imati priliku u procesu da dokaže svoju nevinost ili ne.

On je podvukao da upravo na tom primeru treba pokazati kako se to radi. Dačić je dodao da, bez obzira što tu ima predstavnika različitih stranaka, i pošto se uglavnom taj slučaj vezivao za ljude iz SPS, želi još jednom da kaže "da ko god da je radio, bilo kakve nezakonite radnje, sigurno neće biti posteđen na osnovu partijske pripadnosti, bilo da je reč o SPS, DS, SNS, URS, ili bilo kom drugom".

Prema njegovim rečima, to je i pokazano svih ovih godina kada je MUP uvek bio najbolje ocenjeno ministarstvo. Na pitanje da li će taj slučaj uticati na vladajuću koaliciju, Dačić je zapitao: "Zašto bi se to desilo?"On je naveo da ko god da bude uhapšen, da to nema veze sa politikom, da nikoga unaped ne osuđuje i da svako ima priliku da dokaže svoju nevinost u procesu kao što je i u svim drugim predmetima.

"To nema nikakve veze sa politikom, i tu se ne donose odluke na političkom nivou", rekao je Dačić i podsetio da su se on i lider SNS Aleksandar Vučić dogovorili na početku mandata vlade da rade po zakonu i propisima i da to nema nikakve veze političkim angažmanom.tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track