Dačić: Zašto bih Dinkiću nudio više vlasti nego što ima sada!

Rekonstrukcija vlade

Dačić: Zašto bih Dinkiću nudio više vlasti nego što ima sada!

Politika -
Prevremeni izvori bi više štetili nego koristili Srbiji i doveli bi do sličnih rezultata - SNS bi bila prva, a SPS druga stranka po broju dobijenih glasova, naveo je premijer

BEOGRAD - Očekujem da danas Srpska napredna stranka stavi tačku na rekonstrukciju Vlade Srbije,rekao je premijer Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić.

On je ocenio da bi prevremeni izvori bi više štetili nego koristili Srbiji i doveli bi do sličnih rezultata - SNS bi bila prva, a SPS druga stranka po broju dobijenih glasova.

Dačić je rekao da Srbija nema vremena za prevremene parlamantarne izbore i da ništa nije nudio lideru Ujedinjenih regiona Srbije Mlađanu Dinkiću u zamenu da više ne bude ministar finansija.

On je istakao da nisu tačne tvrdnje Dinkića da mu je nudio potpredsedničko mesto u rekonstruisanoj Vladi i više zaduženja, već da je to predlagao sam Dinkić.

„Nisam mu to ponudio, zašto bih mu ponudio više vlasti nego što ima sada“, rekao je Dačić.Prema rečima premijera, saradnja sa Dinkćem je bila dobra, on mu se zahvalio na toj saradnji ali i istakao da svako nosi svoj nivo odgovoronosti i da u politici ne postoje simpatije, već samo rezultati.Dačić je dodao da, ukoliko se već ide na rekonstrukciju, ona mora biti ozbiljna i temeljna i mora da ima efekte u najvažnijoj oblasti, a to su ekonomija i finansije.„Zato je bilo neophodno da i tu bude određenih promena, jer će na tome narod gledati da li ima napretka ili ne. To nije bilo vidljivo u ovom periodu, a Srbija nema vremena da čeka da vidi da li ima stabilnosti u vladajućoj kaoliciji. Bez toga rekonstrucija bi bila samo kozmetička i zato sam predložio da odgovornsot u tom resoru pruzme neko drugi", naglasio je Dačić.Prema njegovim rečima, tu nije moglo da se dođe do političkog dogovora, jer to nije bilo prihvatljivo za URS.„Netačno je da mu je neko to ponudio, rekao sam mu da razmisli, a onda zakazao konferenciju za novinare, da se stavi tačka na tu priču. Građani očekuju da što pre stavimo tačku na rekonstrukciju, jer je predugo trajalo i mnoge su se kalkulacije pojavile o tome da je reč o partijskom nadmudrivanju“, naglasio je premijer.Dačić je podsetio da je ideja o rekonstruckiji potekla od prvog potredesednika vlade Aleksandra Vučića i da je ta ideja „svakako politički korisna“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track