Dačić: Ostao bih sedam dana u Guči, ali ne daju!

Otvorio dušu

Dačić: Ostao bih sedam dana u Guči, ali ne daju!

Društvo -
Premijer prošpartao ulicama varoši, video kako se kuva svadbarski kupus, posetio izložbu poljiprivrednih proizvoda i na kraju otišao na saborski ručak

GUČA- Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić Guču ne propušta! I danas je, kao i godinama unazad, kada je vreme Sabora, špartao uličicama varošice prepunim naroda, vesele atmosfere, dok su okolo na sve strane grmele trube.

"Ostao bih ja ovde sedam dana, ali, ne daju! Neki će mi zameriti što sam i danas došao", otelo se premijeru dok je uživao u saborskoj atmosferi.

Istina, Dačić nije stigao da časti trubače koji su ga čekali iza svakog ćoška, ali je zato usput popričao sa ugostiteljima iz šatri.

"Kako je, kako ide", pitao je premijer.

"Odlično predsedniče, dobro", hvalili su se ugostitelji, verovatno zadovoljni prometom ovih dana.

"Kao i svake godine Guča pokazuje i dokazuje da je veliki doga|aj. Najveći i najznačajniji brend Srbije", rekao je Dačić u Guči dodajući da da bi iz Srbije u svet trebalo da idu samo lepe slike, da je onih loših dosta, i da je Guča jedno od tih lepih lica Srbije.

Sa sinom Lukom, Dačić je zavirio pod nekoliko šatri, uživao u sceni dok se priprema pečenje i kuva svadbarski kupus, a u pola glasa, ponuđen na jednom od štandova roštiljem, iskreno je priznao:

"Ih, od kada nisam probao dobru mućkalicu"!

Kao da su čuli premijerovu želju, dobri domaćini su Ivicu Dačića odmah odveli u hotel gde je počašćen tradicionalnim gučanskim specijalitetima: od svadbarskog kupusa do pečenja.

O Kosovu u četiri oka

Dok je Dačić sa pratnjom prolazio jednom od ulica Guče, iz mase, dvojica mladića dočekali su ga povicima - ''Ua, izdao si Kosovo''!

Dok se obezbeđenje odmah uzmuvalo, gledajući ko dobacuje predsedniku, sam Dačić istog trenutka pričao je mladićima koji su mu rekli da su iz Kosovske Mitrovice, da imaju primedbe kako neki Srbi koji su sa Kosova ne primaju platu, a drugi koji dođu iz Beograda imaju duplu. Posle razgovora sa momcima u četiri oka, oni i Dačić su se rukovali i mirno rastali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track