Dačić: Poštujemo crnogorsku nezavisnost

Dačić: Poštujemo crnogorsku nezavisnost

Politika -
Uvek treba krenuti od onog što nas spaja, a to je bliskost naroda sa obe strane granice, ali i isti evropski ciljevi, istakao je srpski premijer

PODGORICA - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Beograd poštuje crnogorsku nezavisnost, navodeći da će kao premijer truditi da odnosi dve države budu na najvećem nivou."Poštujem odluku o crnogorskoj nezavisnosti. Nama su interes dobri odnosi, a svako ima način na svoj izbor. I sa drugim zemljama u regionu treba tražiti zajednički imenitelj koji nas spaja i da nam to bude snaga, a ne slabost što smo tako bliski", kazao je on Televiziji Crne Gore.

Upitan šta će prvo sa premijerske pozicije preduzeti u odnosima sa Crnom Gorom, Dačić je rekao da ne počinje ispočetka, već će samo nastaviti uspešan posao. "Na gore se sigurno neće promeniti, zato što nemamo nikakav interes da pogoršavamo veze u regionu. Ja sam praktičan čovek, a kao premijer ću se truditi da vidim kako nešto može, a ne da se pravdamo kako nešto ne može", naveo je on.

Dačić je kazao da će sa crnogorskim premijerom, ko god to bude nakon izbora, nastaviti saradnju kako bi odnosi dve zemlje bili najbolji."Uvek treba krenuti od onog što nas spaja, a to je bliskost naroda sa obe strane granice, ali i isti evropski ciljevi", istakao je srpski premijer. Dačić je u Sarajevu, na margini međunarodne konferencije posvećene borbi protiv sajber kriminala, razgovarao s crnogorskim ministrom unutaršnjih poslova Ivanom Brajovićem. Oni su, kako je saopsteno iz crnogorske vlade, ocenili da Crna Gora i Srbija imaju odličnu saradnju u oblasti unutrašnjih poslova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track