Dačić: Reorganizacija sporta za više medalja

Ima plan

Dačić: Reorganizacija sporta za više medalja

Ostali sportovi -
"Ne može se nikada sa sigurnošću reći koliko medalja možete očekivati i šta je uspeh, a šta ne", rekao je Dačić

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da mu je žao sto je Srbija do sada na Olimpijskim igrama osvojila samo dve medalje i najavio analizu rada sportskih saveza.On je novinarima preneo da mu je britanski ministar spljnih poslova Vilijem Hejg rekao da je Velika Britanija 1996. godine u Atlanti osvojila samo jednu medalju i da su potom napravili reorganizaciju koja ih je dovela do toga da sada imaju više od 20 zlatnih medalja. Tako nesto učiniće se i u Srbiji, najavio je Dačić.

"Odnos prema sportu se mora izmeniti. Tu je i ministarka sporta. Razgovaraćemo da li je problem novac, sama organizacija sportskih saveza i klubova", naglasio je Dačić.

"Ne može se nikada sa sigurnošću reći koliko medalja možete očekivati i šta je uspeh, a šta ne", rekao je Dačić i podsetio "da smo mi ovde imali nekoliko četvrtih mesta i nekoliko razočaravajućih u odnosu na očekivanja javnosti".

On je najavio da će sutra posmatrati utakmicu za treće mesto na vaterpolo turniru između Srbije i Crne Gore, a potom će prisustvovati zatvaranju Olimpijskih igara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track