Dačić: Rukovao sam se s Tačijem, ali na kraju sastanka
Foto: Evropska Unija

Trojni susret u Briselu

Dačić: Rukovao sam se s Tačijem, ali na kraju sastanka

Politika -
Istorijsko rukovanje će biti na kraju, ako do toga dođe, rekao je premijer Srbije

VRBAS - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se na početku trojnog sastanka u Briselu nije rukovao sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, već na kraju, ali to, prema njegovim rečima, nije bilo ni ritualno, niti istorijsko rukovanje.

Dačić je novinarima u Vrbasu rekao da je protokolom bilo predviđeno da ne bude ni ritualnog rukovanja, ni državnih simbola na sastanku, upravo zato da rukovanje ne bi bilo glavna tema.

"Rukovali smo se na kraju sastanka, ali to nije bilo istorijsko rukovanje. Istorijsko rukovanje će biti na kraju, ako do toga dođe", rekao je Dačić novinarima u Vrbasu.

Dačić je rekao da će danas biti objavljena fotografija sa tog susreta za šta je dao odobrenje EU.Premijer je naveo da je prvobitno bilo planirano da sastanak bude održan izvan očiju javnosti, ali da je on to odbio i istakao da će svi sastanci ubuduće biti javni.

"Ali, nema ritualnog rukovanja, niti državnih simbola. Normalno je da postoji normalna komunikacija i u daljem toku sastanka je takva i bila", rekao je premijer.

Dačić je rekao i da je Srbija napravila strateški i taktički dobar potez učešćem na trojnom sastanku u Briselu, jer se bez EU ne može boriti za Kosovo.

Premijer razgovarao sa obe pokrajinePremijer Ivica Dačić primetio je danas u Vrbasu da je kao predsednik Vlade Srbije ovih dana razgovarao sa predstavnicima obe srpske pokrajine.Odgovarajući na pitanja novinara o odnosu Republike i pokrajine Vojvodine, Dačić je u Vrbasu podsetio da je sa predsednikom vojvođanske vlade Bojanom Pajtićem o tome razgovarao već prošle nedelje, kao što je juče u Briselu razgovarao sa predstavnikom privremenih insitucija u Prištini, kosovskim premijerom Hašimom Tačijem."Ja sam ovih dana razgovarao sa obe pokraijine", konstatovao je Dačić i istakao da predstavnici svih nivoa vlasti u Srbiji moraju da sarađuju u skladu sa svojim zakonskim i ustavnim ovlašćenjima:"Ja sam i prošlog puta rekao da je verovatno naš cilj da srušimo Bojana Pajtića ovde, a njegov da sruši republičku vladu. Ali, dok sam premijer, Tomislav Nikolić predsednik, Bojan Pajtić predsednik vlade autonomne pokrajine - mi moramo da saradujemo u skladu sa našim ustavnim i zakonskim nadležnostima i tu nema nikave dileme."Prema Dačićevim rečima, zajednički cilj je da se život građana učini lakšim i boljim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track