Dačić se tajno sastao s Tadićem!

Šatl diplomatija

Dačić se tajno sastao s Tadićem!

Politika -
Lider SPS Ivica Dačić u ponedeljak uveče sastao se s liderom DS, pre toga i s Tomom Nikolićem, ali je odlučio da ostane uz DS

BEOGRAD - Pao dogovor!Lider SPS Ivica Dačić sastao se juče sa predsednikom DS Borisom Tadićem, a tema razgovora bilo je sastavljanje vlade. Njih dvojica sastala su se i u ponedeljak i razgovarali o istoj temi, kada su postigli načelan dogovor da naprave vladu čija će okosnica biti DS-SPS. U ponedeljak, Dačić se video i s Tomislavom Nikolićem, ali je odlučio da ostane veran demokratama, saznaje Kurir.

- Prvo su se u jutarnjim časovima Dačić i Tadić sastali u sedištu DS u Krunskoj ulici u Beogradu i razgovarali o situaciji nastaloj posle Nikolićeve pobede. Zatim je Dačić u popodnevnim satima čak četiri sata razgovarao s Nikolićem, koji mu je nudio svoje uslove za formiranje vlade sa SNS. Ipak, Dačić je već tad prelomio. Posle sastanka užeg Predsedništva DS, u ponedeljak kasno uveče, Tadić i Dačić su se ponovo sastali i dogovorili da prve vladu, te da je u ovom trenutku za Srbiju najbolja kohabitacija - kaže sagovornik Kurira iz vrha DS.

Kako je Kuriru potvrđeno iz dva različita izvora iz DS i SPS, Tadić je izložio da je predlog DS da premijersko mesto pripadne ili njemu ili Draganu Đilasu. Lider demokrata ostavio je otvorenu mogućnost da premijerska fotelja eventualno pripadne i Dačiću.

- Njih dvojica su imali odličnu saradnju u protekle četiri godine i uvek su uspevali brzo da se dogovore, pa je tako bilo i ovog puta. Ostalo je da se usaglase detalji, odnosno konkretna kadrovska rešenja, ali i da se vidi da li će u vladu s LDP ili URS ili i s jednima i drugima - potvrdio je sagovornik Kurira.

Što se tiče Dačićevog susreta s Nikolićem, u kabinetu lidera SPS nam je rečeno:

- Da li je bilo sastanka s Nikolićem, u ovom trenutku nije bitno.

Dačić: Nismo dobili nikakav predlog

SPS-PUPS-JS ni sa kim nije postigla dogovor o vladi, jer ni od jedne stranke nije još dobila predlog, izjavio je predsednik SPS Ivica Dačić. On je konstatovao da je Srbija još daleko od formiranja vlade.

- Mi smo spremni da doprinesemo političkoj stabilnosti, čak i ako to znači naš odlazak u opoziciju. Ali, želim da javnost zna da, osim načelnog dogovora s Tadićem pre drugog kruga izbora, nikakvih daljih konkretnih razgovora nije bilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track