Dačić: SNS i DS, srećan vam put bez povratka

Bura zbog „velike koalicije“

Dačić: SNS i DS, srećan vam put bez povratka

Politika -
Lider SPS Ivica Dačić danima ponavlja da će novu vladu formirati naprednjaci i demokrate, te da ne zna šta bi njegova koalicija tražila u takvom savezu

BEOGRAD - A koliki je moj deo...Lider SPS Ivica Dačić, koji već danima ponavlja da će vladu sastaviti Demokratska stranka i Srpska napredna stranka, rekao je juče da ne zna zašto bi SPS-PUPS-JS bila deo te koalicije.

- Zašto bismo mi bili deo te vlade? - prokomentarisao je ljutito Dačić.

Odgovarajući na pitanje da li u koaliciji DS i SNS ima mesta za SPS, Dačić je poručio:

- Srećan put. Srećan put bez povratka.

On je, prilikom obilaska poplavljenih područja u Gadžinom Hanu, rekao da postoji više načina za formiranje koalicije DS i SNS. Lider socijalista je naglasio da se ne žali, već da samo traži da se krivica ne prebacuje na njega zbog vremena koje se gubi na formiranje vlade.

- Taj proces diktiraju SNS i DS, a koalicija SPS-PUPS-JS odazvaće se na svaki poziv za formiranje vlade - rekao je Dačić.

Lider socijalista još jednom je naglasio da koalicija na čijem je čelu ostaje pri ranije postignutom načelnom dogovoru s DS o formiranju većine. Prema njegovim rečima, DS treba da se izjasni da li to želi i kada će razgovori biti nastavljeni, ko će biti njihov kandidat za premijera i ko treba da čini tu parlamentarnu većinu.

- SNS uopšte nije izrazio želju niti je bilo predloga da pravi vladu sa SPS - istakao je Dačić.

Zanimljivo je da ni DS ni SNS ne negiraju da će zajedno u vladu. Novoimenovani čelnik SNS Aleksandar Vučić rekao je da to nije idealno rešenje, ali i dodao da će pružiti ruku svima.

Ne kočim ja pravljenje vlade

Predsednik SPS naglasio je da ni on niti njegova koalicija nisu krivi što još nema nikakvih razgovora o vladi.

- Šta se dogodilo u poslednjih nekoliko dana i zašto se ne pristupa pregovorima o personalnim rešenjima i formiranju vlade, nije pitanje za mene. SPS ne koči da Srbija dobije vladu. Pozivam Borisa Tadića i Tomislava Nikolića da otpočnu razgovore sa svojim koalicionim partnerima ili onima za koje smatraju da bi to mogli da budu - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track