Dačić: SPS nema veze sa Agrobankom

Dačić: SPS nema veze sa Agrobankom

Politika -
Što se mene tiče istraga može da ide dokle god hoće, nema ograničenja. Mora da odgovara svako ko je kriv, a može da bude blizak kome god hoće, kaže premijer

BEOGRAD - Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da u istrazi o zlopoupotrebama u Agrobanci "neće biti ograničenja" i da njegova Socijalistička partija Srbije nema nikakve veze sa tim slučajem.

"Što se mene tiče istraga može da ide dokle god hoće, nema ograničenja. Mora da odgovara svako ko je kriv, a može da bude blizak kome god hoće", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija u Beogradu posle prijema vatrogasaca koji su učestvovali u gašenju požara na Svetoj Gori u Grčkoj.

Dačić je istakao da zbog istrage o Agrobanci, iz koje je nestalo 300 miliona evra, ne bi trebalo plašiti druge banke, jer, kako je naveo, treba razlikovati kriminal i korupciju od redovnog poslovanja.

NBS je u maju oduzela dozvolu za rad Agrobanci zbog minusa od 300 miliona evra. Prethodno je u decembru 2011. uvedena prinudna uprava. Nakon gašenja banke njene obaveze i depozite je preuzela "Nova Agrobanka" koju je osnovala Vlada Srbije.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je 10. avgusta istragu protiv predsednika Izvršnog odbora Agrobanke Dušana Antonića i još devetorice osumnjičenih da su oštetili tu banku nezakonitim odobravanjem kredita.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track