Dačićev nalog da se ispita incident na utakmici u Kruševcu
Foto: Marina Lopičić

Dačićev nalog da se ispita incident na utakmici u Kruševcu

Fudbal -
Dačić rekao da su srpski huligani učili od engleskih i da je sada vreme da svi nadležni organi koji sprovode zakon uče od Engleza i sprovedu ono što je već primenjeno na zapadu

BEOGRAD - Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je izdao nalog da se utvrdi puna istina o dešavanjima na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu, bez obzira što to traži bilo ko iz sveta ili Evrope.

Dačić je novinarima, posle otvaranja izložbe "Ono što Srbija ne vidi" povodom Evopskog dana borbe protiv trgovine ljudima, rekao da su srpski huligani učili od engleskih i da je sada vreme da svi nadležni organi koji sprovode zakon uče od Engleza i sprovedu ono što je već primenjeno na zapadu.

"Većina građana se stidi zbog toga što se događa na sportskim priredbama. Svi koji su učinili bilo koje krivično delo na sportskim terenima treba da odgovaraju i ako Srbija nije usamljena u tome i takve stvari se dešavaju u drugim zemljama, Srbiji to ne treba", rekao je Dačić.

On je dodao da treba reaktivirati rad Saveta za borbu protiv nasilja na sportskim terenima, ustanoviti koje su sudske prakse i koja zakonodavstva najbolja i primeniti oštre mere.

"To je jedini put ka eliminisanju nasilja na sportskim terenima", zaključio je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track