Dajte Srbiji novu vladu

Danas rasplet pregovora

Dajte Srbiji novu vladu

Politika -
Boris Tadić i Ivica Dačić sastali se prekjuče, odmah posle sednice užeg Predsedništva DS, danas se očekuje sastanak SPS i URS

BEOGRAD - Dan odluke za vladu!Demokratska stranka danas bi trebalo da finišira razgovore sa socijalistima, LDP i URS o budućoj vladi i da već sutra predoči predsedniku Tomislavu Nikoliću da ima većinu i zatraži mandat, saznaje Kurir!Izvor Kurira potvrdio je da su se lideri DS Boris Tadić i SPS Ivica Dačić sastali prekjuče, odmah posle završetka sednice užeg Predsedništva demokrata.- Dogovor je postignut. Niko ne želi da odugovlači. Razgovori su bili otvoreni i blizu smo rešenja za sve prepreke i nesporazume koji su bili kočnica. U međuvremenu će razgovarati i sa URS i LDP - kaže izvor Kurira.U URS kažu da razgovore sa DS nisu ni prekidali, ali da nije bilo susreta nakon saopštenja DS koje je objavljeno u petak.- Dok čekamo poziv iz DS, za danas su najavljene konsultacije i razgovori sa socijalistima - rečeno je u URS.Lider JS Dragan Marković Palma rekao je da koalicija oko SPS očekuje poziv lidera DS Borisa Tadića, ali da dogovora još nema.- Još se pravi većina. Razgovori treba da se nastave i nadam se da neće biti problema. Jednostavno, čekamo da nas demokrate pozovu jer smo s njima u pregovorima. U međuvremenu, DS treba da završi razgovore s LDP, s kojim mi ne pregovaramo - rekao je Marković.

Slavica Đukić Dejanović
Slavica Đukić Dejanović

Dejanovićeva: Hoćemo u vladu sa LDP i URSI potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović kaže da SPS i dalje pri stavu da treba da se napravi koalicija sa LDP i URS jer bi ta vlada bila stabilna.- Sigurno je da će socijalisti iscrpiti sve mogućnosti kad je reč o razgovorima sa DS. A onda ćemo eventualno razgovarati s drugima. Najgore rešenje za Srbiju bili bi novi izbori - naglasila je Dejanovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track