DAN D ZA VLADU: Rekonstrukcija ili razlaz!
Foto: Dragana Udovičić

U četvrtak poslednji sastanak Vučića, Dačića i Dinkića

DAN D ZA VLADU: Rekonstrukcija ili razlaz!

Politika -
Obrni, okreni SPS i SNS će rotirati resore, a ukoliko URS ostane pri stavu da neće menjati ministre, gotovo je izvesno da će morati da pređe u opoziciju

BEOGRAD - Još danas, pa ko živ, ko mrtav...Lideri vladajuće koalicije Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić sastaće se u četvrtak u Vladi Srbije i tada se očekuje konačan dogovor u vezi s rekonstrukcijom Vlade. Četvrtak je dan D, kaže izvor Kurira iz vrha SNS.- U četvrtak je sastanak njih trojice i tada će sve biti rešeno. Po svemu sudeći, mi ćemo sa socijalistima rotirati neke od resora, a ukoliko Dinkić nastavi ovako - s pričom da su svi njegovi ministri dobro radili, izaći će iz Nemanjine - kaže izvor Kurira iz redova naprednjaka.Prema njegovim rečima, SNS nije dovoljno da se URS odrekne samo Suzane Grubješić, veći trn u oku im je Verica Kalanović.- Smeta nam što je opštinama gde su ljudi iz URS glavni davala mnogo više novca nego drugima - dodaje naš izvor.Inače, prema ranijim najavama, Dačić je spreman da promeni sve svoje ministre - Milutina Mrkonjića, Žarka Obradovića i Slavicu Đukić Dejanović, dok će se naprednjaci zahvaliti na saradnji Alisi Marić, Bratislavu Petkoviću i Goranu Kneževiću. Izvesno je da će jedan od resora posle rekonstrukcije preuzeti Bratislav Gašić, potpredsednik stranke, dok se Bojan Dimitrijević pominje kao jedan od najozbiljnijih kandidata za mesto ministra finansija i privrede.

Bez premca... Rasim Ljajić
Bez premca... Rasim Ljajić

Istinomer o Vladi: Rasim najučinkovitiji- Vlada Srbije, nakon godinu dana rada, ima negativan skor na skali Istinomer indeksa, koji iznosi minus 1,33. Istinomer indeks, sa skalom od minus 10 do plus 10, pokazuje odnos pozitivno i negativno ocenjenih izjava članova Vlade. Više od 60 odsto izjava ministara koje je Istinomer obradio u prvih godinu dana rada Vlade ocenjeno je negativno - rezultati su istraživanja sajta Isitinomer.- Pozitivnih je jedna petina, dok su ostale u grupi „srednjih“, odnosno dobile su ocenu „radi se na tome“. Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić bili su najeksponiraniji u javnosti i oni imaju i najviše ocenjenih izjava na sajtu. Najniže na skali Istinomer indeksa nalazi se ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić sa minus 7,62, dok je ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić najviše pozicioniran sa plus 2,38.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track