Dan Žandarmerije: Nikolić primio komandanta Božovića
Foto: Tanjug

Andrićev venac

Dan Žandarmerije: Nikolić primio komandanta Božovića

Politika -
Sastanak je održan u zgradi Predsedništva

BEOGRAD - Tomislav Nikolić razgovarao je sa komandantom žandarmerije Božovićem povodom dana te jedinice i čestitao im i na efikasnosti u pružanju pomoći tokom poplava.

Žandarmerija kao elitna policijska jedinica treba da ima adekvatne uslove za rad, te da se novim zakonom o policiji stvore veoma strogi uslovi za ulazak u tu jedinicu, a da kršenje discipline, propisa ili drugi opravdani razlozi, budu dovoljan razlog za prestanak radnog odnosa u toj jedinici", podvukao je Nikolić.

Milenko Božović je, kako je saopštila služba za saradnju sa medijima predsednika, izrazio nadu da će novim zakonom o policiji i drugim podzakonskim aktima mnogi problemi sa kojima se suočava ta jedinica biti rešeni. "Za rešavanje tih pitanja je ključna podrška države", rekao je komandant Žandarmerije i dodao da se zahvaljujući toj podršci, problemi rešavaju na adekvatan način.

Božović je dodao i da će ove godine dan te jedinice proteći radno, bez svečanog obeležavanja. On je zahvalio predsedniku na prijemu i podršci i rekao da je proteklu godinu obeležilo sredjivanje stanja u žandarmeriji, da se radi na organizacionom sredjivanju jedinice i obezbedjivanju adekvatnog smeštaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track