Stefanović: Potrebno doneti jedinstvenu političku odluku o Kosovu

Konferencija SNS

Stefanović: Potrebno doneti jedinstvenu političku odluku o Kosovu

Politika -
SNS podržava sve predstavnike državnog vrha koji pregovaraju s Prištinom, a posebno Aleksandra Vučića. Verujem da će biti doneta najbolja odluka za zemlju, kazao je Stefanović.

BEOGRAD - Srpska napredna stranka zahteva od svih političkih činilaca da donesu jedinstvenu političku odluku o Kosovu, izjavio je potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, predsednik Skupštine Srbije.

Na konferenciji za novinare, on je naveo da SNS podržava sve predstavnike državnog vrha koji pregovaraju s Prištinom, a posebno šefa svoje stranke Aleksandra Vučića, i izrazio uverenje da će biti doneta najbolja odluka za zemlju.

Konferenciji u skupštinskom holu prisustvovali su svi poslanici SNS.

Stefanović je izrazio nadu da će "svi politicki činioci" pokazati odgovornost jer, kako je naveo, ovo "nije momenat za sticanje jeftinih političkih poena".

"Ni Vučić, ni SNS nisu kreirali ovu krizu, niti su doveli do ovoga, ali smo u teškom trenutku preuzeli odgovornost na sebe. Spremni smo da učinimo sve da se nađe izlaz i da doneto rešenje garantuje bolju budućnost građanima", rekao je on.

Stefanović je pozvao i druge stranke da pokažu da su odgovorne i da ne koriste briselske pregovore za "političko prepucavanje".

http://www.youtube.com/watch?v=M-nJmdI6Lw0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja