UŽIVO VIMBLDON: Đoković - Dimitrov u petak od 14.00
Foto: Reuters

10. DAN

UŽIVO VIMBLDON: Đoković - Dimitrov u petak od 14.00

Tenis -

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti o najprestižnijem teniskom turniru na jednom mestu.

Đoković - Dimitrov u petak od 14.00Najbolji srpski teniser Novak Ðoković igraće protiv Bugarina Grigora Dimitrova prvi meč polufinala Vimbldona u petak od 14 sati, saopštili su danas organizatori turnira. U drugom polufinalu sastaju se Miloš Raonić i Rodžer Federer.

21:00 - Zimonjić i Stosur u polufinalu VimbldonaSrpski teniser Nenad Zimonjić i Australijaka Samanta Stosur plasirali su se u polufinale Vimbldona u konkurenciji mešovitih dublova, posto su ekspresno savladali Rusa Mihaila Elgina i Australijanku Anastasiju Rodionovu sa 6:3, 6:1.Zimonjić i Stosurova su za svega 45 minuta otvorili vrata polufinala u kojem će igrati protiv boljih iz meča između pakistansko-ruskog para Kureši/Duševina i britanskog miksa Skupski/Broudi.

20:00 - Zimonjić ponovo na terenuSrpski teniser Nenad Zimonjić izašao je po drugi put na teren. Posle poraza u četvrtfinalu muškog dubla Zimonjića sada očekuje četvrtfinale miksa. Nenad Zimonjić i Australijanka Samanta Stosur na terenu broj 18 igraju protiv rusko-australijske kombinacije Mihail Elgin/Anastasija Rodionova.19:35 - Jorović u četvrtfinalu dubla Vimbldona Srpka teniserka Ivana Jorović i Britanka Kejti Balter plasirale su se u četvrtfinale Vimbldona u konkurenciji juniorskog dubla. Srpsko-britanski par bio je bolji od Ukrajinke Helen Ploškine i Bugarke Julije Teržiske sa 6:3, 6:1. Jorovićeva i Balter igraće za plasman u polufinale protiv boljih iz meča u kojem se sastaju američko-mađarski par Arkonada/Stolar i slovački dubl Kuzmova/Šmidlova.19:22 - BEKER: Ja nisam trener, ja sam deo tima koji Đoković predvodiNemac veoma otvoreno i na zanimljiv način govori o obavezama i odnosu sa Novakom Đokovićem, kao i sličnostima među dvojicom šampiona18:15 - Dimitrov očekuje trijumf protiv NovakaTrener Grigora Dimitrova Australijanac Rodžer Rašid rekao je da njegov učenik veruje u pobedu nad Novakom Đokovićem u polufinalu Vimbldona. "Grigor je izašao na teren očekujući da će pobediti Mareja, a sa istim očekivanjem ulazi i u meč sa Novakom. Da nije tako, zašto bi se bavio ovim poslom? On ima isti stav kao i svi najbolji teniseri sveta – očekuje da će pobediti", izjavio je Rašid. Rašid kaže da je osnovni cilj da Dimitrov odigra dobro u polufinalu. "Svaki meč je poseban, to što se Novak mučio u nekim ranijim mečevima ne znači ništa. Ipak, mislim da Grigor ima više od samo ’šanse’. Međutim, Novak je iskusan igrač, mnogo puta je pobeđivao u završnici velikih turnira, dok je za Grigora ovo nešto novo. Međutim mi ne razmišljamo o finalu, već samo o tome da Grigor odigra dobar meč", dodao je on. Đoković i Dimitrov će odmeriti snage u prvom polufinalu Vimbldona, koje je na programu u petak od 14.00 časova. 17:45 - Bušar druga finalistkinja VimbldonaKanađanka Eženi Bušar pridružila se Čehinji Petri Kvitovoj u finalu Vimbldona. Bušarova je u drugom polufinalu savladala Rumunku Simonu Halep sa 2:0, po setovima 7:6 (7:5), 6:2. Meč je trajao jedan sat i 34 minuta. Ona je tako ušla u istoriju kao prva Kanađanka koja se plasirala u jedno grend slem finale. Kvitova je prethono pobedila zemljakinju Lusi Safarovu sa 7:6 (8:6), 6:1. Veliko finale u ženskoj konkurenciji na programu je u subotu od 15.00 časova.

17:15 - Bušar dobila prvi setKanađanka Eženi Bušar dobila je prvi set protiv Rumunke Simone Halep u taj-brejku, rezultatom 7:5. Prvi set trajao je ravno 60 minuta.

16:50 - Zimonjić i Nestor zaustavljeni u četvrtfinaluSrpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Vimbldona u konkurenciji dublova. Zimonjić i Nestor su u četvrtfinalu, posle preokreta, poraženi od petih nosilaca Leandera Paesa i Radeka Štepaneka sa 6:3, 6:7 (5:7), 3:6, 4:6. Indijac i Čeh su do trijumfa stigli posle dva sata i 31 minuta igre. Paes i Štepanek će u borbi za finale igrati protiv pobednika meča Vasek Pospišil (Kanda)/Džek Sok (SAD) - Akesander Peja (Austrija)/ Bruno Soareš (Brazil). Zimonjić bi trebalo ponovo da izađe na teren, jer sa Australijankom Samantom Stosur igra meč četvrtfinala u miks dublu protiv rusko-australijske kombinacije Mihail Elgin/Anastasija Rodionova.

16:35 - Đoković i Dimitrov od 14 časovaOrganizatori Vimbldona objavili su raspored za petak, a Novak Đoković i Grigor Dimitrov igraju prvo polufinale u muškoj konkurenciji od 14 časova. U nastavku programa na Centralni teren izlaze Rodžer Federer i Miloš Raonić.

16:15 - Počelo drugo polufinale u ženskoj konkurencijiU drugom polufinalu sastaju se Kanađanka Eženi Bušar i Rumunka Simona Halep. Pobednica ovog meča u finalu će igrati protiv Čehinje Petre Kvitove koja je u prvom polufinalu nadigrala zemljakinju Luciju Safarovu sa 7:6, 6:1.

16:10 - Zimonjić i Nestor gube 2:1 u setovimaIndijac Leander Paes i Čeh Radek Štepanek preokrenuli su rezultat u duelu sa Nenadom Zimonjićem i Danijelom Nestorom i sada vode u setovima sa 2:1 - 3:6, 7:6 (7:5), 6:3.

15:45 - Paes i Štepanek izjednačili na 1:1 u setovimaNenad Zimonjić i Danijel Nestor dobili su prvi set protiv Leander Paes i Radek Štepanek rezultatom 6:3, ali su Indijac i Čeh uzvratili u drdugom Oni su stigli do izjednačenja posle taj-brejka - 7:6 (7:5).

15:30 - Kvitova je prva finalistkinja VimlbdonaČeška teniserka Petra Kvitova plasirala se u finale Vimbldona, pošto je u polufinalu nadigrala zemljakinju Luciju Safarovu 7:6, 6:1. Kvitova će u finalu igrati sa pobednicom duela Eženi Bušar (Kanada) - Simona Halep (Rumunija)

15:00 - Kvitova dobila prvi set protiv Safarove

14:15 - Počeo prvi meč polufinala Kvitova - SafarovaČeške teniserke Petra Kvitova i Lucija Safarova igraju prvi meč polufinala na Vimbldonu

13:48 - Nik Kirgios je postao zvezda na Vimbldonu

13:01 - Pogledajte šta je Novak dobio od brata Marka za doručak

12:46 - Džon Mekinro prati mečeve na Vimbldonu

12:21 - Navratilova ne veruje SereniLegendarna teniserka Martina Navratilova izjavila da ne veruje da je Serena Vilijams imala problema sa virusom na Vimbldonu. Prva teniserka sveta je eliminisana već u trećem kolu Vimbldona, a onda je nakon čudnog ponašanja predala meč dubla sa sestrom Venus. "Mislim da nije u pitanju virus, ili šta god kažu da jeste. Mislim da to nije slučaj. Ne znam šta je, ali nadam se da će Serena biti odbro. Ne znam kako je uopšte izašla na teren. Neobjašnjivo je što je niko u njenom okruženju nije sprečio da izađe na teren, iako je bilo jasno da nije u stanju da igra. Nikad nisam videla nešto slično, i nadam se da više neću. Svi su stavljeni u tešku poziciju, uključujući WTA. To prkosi logici na mnogo načina. Trener je rekao da je nije video dva dana. Ne zna ništa. Kako možeš biti trener i ništa ne znati? To je pogrešno", rekla je Navratilova.

11:35 - Pesma o Vimbldonu

10:45 - Zanimljiv selfi sa Vimbldona

10:00 - Organizatori očekuju sunčano vremen tokog celog dana

09:20 - Počele pripreme za 10. dan

08:45 - Zimonjić samo danas na terenuDesetog dana takmičenja na Vimbldonu od srpskih tenisera nastupiće samo Nenad Zimonjić. Zimonjić će prvo u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom igrati meč četvrtfinala dubla protiv Indijca Leandera Paesa i Čeha Radeka Štepaneka. Taj meč je prvi na programu na terenu broj jedan i počeće od 12.00. Nakon toga Zimonjić će odigrati i meč četvrfinala miks dubla u paru sa Australijanskom Samantom Storus. Njihovi protivnici u četvrtfinalu su i Mihail Elgin iz Rusije i Anastasija Rodionova iz Australije. Taj meč je poslednji na terenu broj 12. Danas su na programu u polufinalni mečevi u ženskoj konkurenciji, a sastaju se Lusi Safarova i Petra Kvitova, donosno Simona Halep i Eženi Bušar.08:00 - Pregled 9. dana na Vimbldonu možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track