DAR NS: Besplatne jabuke i čišćenje septičkih jama
Foto: KURIR

Dan grada

DAR NS: Besplatne jabuke i čišćenje septičkih jama

Srbija -
Autobusi gradskog prevoza voziće tokom celog dana kao u špicu, a za građane Novog Sada rođene 1. februara prevoz će biti besplatan

BEOGRAD - Povodom Dana grada, u petak, 1. februara mnoga javna preduzeća u Novom Sadu radiće pojačano, dok će pojedine usluge za građane tog dana biti besplatne, najavljeno je iz kabineta gradonačelnika.

Predsednica Organizacionog odbora za proslavu Dana grada Nada Kobac najavila je u saopštenju da će autobusi gradskog prevoza voziti tokom celog dana kao u špicu, a za građane Novog Sada rođene 1. februara prevoz će biti besplatan.

"Neće se naplaćivati parking i korišćenje klizališta i bazena na SPENS-u. JKP "Vodovod i kanalizacija" će besplatno čistiti septičke jame, JKP "Put" će pojačano krpiti udarne rupe na saobraćajnicama širom grada, a JKP "Tržnica" će građanima deliti jabuke", rekla je Nada Kobac.

Ona je dodala da će prvih 500 korisnika usluga "Novosadske toplana", koji 1. februara dođu u prostorije Odseka za odnose s potrošačima i ponesu poslednji plaćeni račun objedinjene naplate JKP "Informatika", dobiti na poklon izolacionu traku.

Istog dana za učenike nižih razreda Osnovne škole "Kosta Trifković" organizovaće se i poseta rekonstruisanoj Toplani "Sever".

"Ideja je bila da se svi zajedno uključimo u obeležavanje ovog važnog datuma, a sva javna i javno komunalna preduzeća obavestiće javnost o načinu na koji će doprineti proslavi rođendana Novog Sada", navela je Nada Kobac.

Povodom obeležavanja Dana grada u petak će biti upriličena Svečana akdemija u Srpskom narodnom pozorištu u okviru koje će gradonačelnik Miloš Vučević uručiti Februarsku nagradu profesoru Đorđu Petroviću. Na proslavu 1. februara potvrđen je dolazak delegacija gradova pobratima, a najavljen je dolazak i brojnih gradonačelnika i predstavnika gradova i opština Srbije.

Novi Sad obeležava Dan grada u znak sećanja na 1. februar 1748. godine kada je, ukazom austrougarske carice Marije Terezije, dobio status slobodnog kraljevskog grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track