Darko Šarić: Da sam hteo da raznesem Dačićev avion, to bih i uradio!

Otvorio se

Darko Šarić: Da sam hteo da raznesem Dačićev avion, to bih i uradio!

Crna Hronika -
Tokom leta od Podgorice ka Beogradu, Šarić nije krio ni ogorčenost prema dvojici predstavnika bivše i sadašnje vlasti u Srbiji. Nazivao ih je „lažovima koji su ga prodali“, uz bujicu nepristojnih reči

BEOGRAD - Gotovo jednočasovni let od Podgorice do Beograda narko-bos Darko Šarić (44), koji se predao Srbiji u utorak, iskoristio je da se osvrne i na neka nagađanja u medijima. Jedno od njih je i da je planirao da digne u vazduh avion sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, februara 2013. godine.- Da sam hteo da ga raznesem, to bih i uradio - drsko, samouvereno i opušteno, više sam za sebe, vođa narko-kartela komentarisao je tadašnja dešavanja.

- Toliko gluposti i neistina je napisano i govoreno o meni i mojoj porodici.

Pomenuti događaj zbio se 14. februara 2013. godine dok je premijer Dačić bio u službenoj poseti Irskoj. Sat vremena pre polaska, zamenik direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Dragan Marković Markoni, potpisao je informaciju koju je potom prosledio MUP Srbije i Direkciji policije. Bilo je navedeno da je „moguća diverzija na vladinom avionu“ koji treba da poleti iz Dablina i u kojem je Dačić.

Tokom leta od Podgorice ka Beogradu, Šarić nije krio ni ogorčenost prema dvojici predstavnika bivše i sadašnje vlasti u Srbiji. Nazivao ih je „lažovima koji su ga prodali“, uz bujicu nepristojnih reči.- Sva njihova imena Šarić je nabrojao - tvrdi naš dobro obavešteni izvor, blizak obaveštajnim strukturama.

- Pričao je dosta i o svom bratu Dušku. On je za njega svetinja i krivo mu je mnogo što je u zatvoru. Koliko je ljut na pojedine srpske političare, toliko je i na pojedince iz crnogorske policije. Nazivao ih je „žbirovima najobičnijim“. Dodao je još da su njegovog Duška hapsili isti oni policajci koji su se družili sa njim.Pljevaljski narko-bos će se, inače u ponedeljak, 24. marta pojaviti pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu. Sudilo mu se u odsustvu za organizovanje trgovine narkoticima, ali i pranje para.- U ponedeljak se nastavlja postupak za nelegalnu trgovinu narkoticima i Darko Šarić će negirati krivicu - izjavio je u četvrtak njegov branilac, advokat Radoslav Baćević.

On je posle posete u četvrtak svom klijentu naveo „da će ovaj reći da nema nikakve veze sa organizacijom šverca narkotika iz Južne Amerike za Evropu“. Pored toga je istakao da Šarić pre predaje nije ni razmišljao o dobijanju nekog povlašćenog statusa.- Sa svojim klijentom razgovarao sam o pripremi odbrane, pošto on već uveliko čita optužnice koje su mu uručene u utorak - kaže Baćević.

Tokom četvrtka, u Posebnoj pritvorskoj jedinici u Ustaničkoj ulici Darku Šariću je pored advokata u poseti bio jedan rođak koji mu je doneo stvari - garderobu, pribor za ličnu higijenu, nekoliko knjiga, od kojih jedna nije mogla da mu se preda, jer, kako saznajemo, ima posvetu njegove supruge. Takođe, do Šarića nije stigla ni kutija vitamina.

Na optuženičkoj klupi Specijalnog suda u Beogradu, naći će se, osim Šarića, samo još 11 članova njegovog klana, pošto ih je 15 u bekstvu, dok je njih devet priznalo krivicu.

Među onima koji su u bekstvu su i Goran Soković koji je u prvoj optužnici označen da je sa Šarićem organizator kriminalne grupe i Rodoljub Radulović, zvani Miša Banana, čije se ime našlo na poslednjoj optužnici, podignutoj u oktobru 2012. godine.Radulovićeva sudbina u ovom trenutku je najintrigantnija i najneizvesnija. On je ključni igrač klana, veza između kriminala, biznisa i politike. Brodovima u vlasništvu ovog Kotoranina krijumčareni su narkotici.

- U Radulovićevom laptopu koji su zaplenili pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP Srbije nađeno je mnoštvo dokaza o tim kontaktima i kriminalnim radnjama, ali i fotografije koje dodatno optužuju - navodi naš izvor. - Srpska policija je na lociranju Šarića, Radulovića i ostalih begunaca radila od oktobra 2009. u saradnji sa CIA i BIA. Prikupljene su mnogobrojne informacije, koje su na kraju i dovele do njegove predaje

Svi u čudu: Džoni na slobodi

Prvi put će se u ponedeljak sa optužbama suočiti i Nikola Dimitrijević (34) zvani Džoni, koji je u bekstvu bio od februara 2011. godine. On je označen kao desna ruka Darka Šarića, a dovodi se u vezu sa švercom 1,2 tone kokaina iz Brazila. Interesantno je da se on, po svemu sudeći, krio u Holandiji.Holandske vlasti su ga, po Interpolovoj poternici, uhapsile 13. marta ove godine na aerodromu u Amsterdamu. Obavešten je MUP Srbije, ali je ubrzo stigla i dodatna informacija da Dimitrijević mora da bude pušten, jer je za njim poternica ukinuta. Tužilaštvo i sud o tome nikog nisu obavestili.- Svi su bili u čudu - navodi naš dobro obavešten izvor.

- Za Dimitrijevića je položeno jemstvo od 200.000 evra 5. marta ove godine. Niko za to nije znao, pa je poternica bila na snazi. Sud je prihvatio predlog Dimitrijevićevog branioca da mu se omogući odbrana sa slobode. Da li je to slučajnost ili ne teško je reći. Jer, Dimitrijević i Darko Šarić imaju istog advokata - Radoslava Baćevića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track