Darko Šarić: Sakrio sam pare! Nisam lud da mi drugovi iz komiteta uzmu sve!
Foto: Dado Djilas

Narko-bos tvrdi da je namagarčio državu

Darko Šarić: Sakrio sam pare! Nisam lud da mi drugovi iz komiteta uzmu sve!

Društvo -
Za crne dane: Pljevaljski narko-bos, kome je juče odloženo suđenje, otkrio da je uspeo da sačuva nešto novca od prodaje „Štampe“, koju je kupio nemački VAC za 29 miliona evra

BEOGRAD - Nisam bigamista, a nisam ni oženjen!

Pljevaljski narko-bos Darko Šarić juče je umesto da, kako je najavio, kaže imena biznismena i političara s kojim je navodno sarađivao i koji su mu sve namestili, otkrio javnosti da je uspeo da sakrije nešto novca od prodaje „Štampe“ nemačkom VAC! Šarić nije rekao o kom se tačno iznosu radi, ali je odbacio navode optužnice da je oprao 22 miliona evra.Vanbračna zajednicaZa razliku od prvog pojavljivanja pred sudom, kad je, kao i juče, morao da iznese lične podatke i kad je naveo da nema više ništa od imovine, kao i da ga izdržava država, juče je pričao drugačije i zasmejavao publiku.Sudija: Od čega se izdržavate?Šarić: Ne izdržava me više država, ubacuju mi hranu. Pre svega ovoga prodao sam i jednu firmu za 29 miliona evra. Nešto sam sakrio, naravno, da mi drugovi iz Centralnog komiteta ne uzmu sve. A i dobri ljudi pomažu sada.Kada ga je sudija upitao čije državljanstvo ima, pljevaljski narko-bos iskoristio je priliku da demantuje napise novina da je u jednom periodu svoga života imao dve žene - od kojih je jedna bila Slovakinja.

Ponovo u publici... Lana Popović
Ponovo u publici... Lana Popović

Šarić: Imam srpsko državljanstvo, ne znam da li mi je slovačko oduzeto. Proglašen sam i bigamistom, a to nisam. Prvo sam se razveo, pa se ponovo oženio. Sada nisam oženjen, imam vanbračnu zajednicu.Ništa manje interesantni nisu bili ni odgovori na pitanja koja su se ticala preostalih ličnih podataka.Sudija: Na kojoj adresi ste prijavljeni?Šarić: Proleterske solidarnosti u Beogradu, odnosno Antifašističke..., ali to ne umem da izgovorim.Sudija: Da li ste ranije osuđivani?Šarić: Osuđivan sam za krađu, tuču, posedovanje oružja.Sudija: Da li je to bila zatvorska ili uslovna kazna?Šarić: Proveo sam u zatvoru oko četiri meseca, bilo je svega - i zatvora i uslova. Salata!

Nije razumeo optužnicuMeđutim, Darko Šarić postao je ozbiljan kad je sudija pitao da li razume optužnicu.- Nisam kriv ni po jednoj tački optužnice. Nisam je razumeo uopšte, jer je katastrofa! - rekao je kratko Šarić, koji je juče, za razliku od prvog pojavljivanja, davao kratke odgovore. Suđenje je odloženo za 14. maj, jer je njegov advokat Radoslav Baćović zatražio dodatno vreme za pripremanje odbrane.

Podrška... Ceca Šarić
Podrška... Ceca Šarić

LjubavPOSLAO „SRCE“ PUBLICIProstor za publiku u najvećoj sudnici Specijalnog suda juče je ponovo bio ispunjen skoro do poslednjeg mesta. Među prisutnima, kao i obično, bili su članovi Šarićeve porodice, prijatelji, nevenčana supruga Lana Popović, ali i bivša supruga njegovog brata Duška, manekenka Ceca Šarić. Čim su ušli u sudnicu, narko-bos se uz širok osmeh okrenuo ka njima i pokretom ruke pokazao da im svima šalje srce.

VeseljakŠARIĆ: OVO MI JEOMILJENA OPTUŽNICANarko-bos Darko Šarić ovako je obrazložio zašto mu nije jasna optužnica:- Na primer, moj brat je u Crnoj Gori osuđen za pranje 22 miliona evra, a nama se sudi takođe za 22 miliona. Sada ne znam je li to ukupno 44 miliona ili 22 miliona evra - izneo je Šarić svoje nedoumice i dodao:- Ovo mi je omiljena optužnica.

Zamalo incidentŽENA IZBAČENA IZ PUBLIKESudska straža juče je, pred početak suđenja, izvesnu Draganu B. izbacila iz sudnice. Gospođi srednjih godina nije bilo dozvoljeno da prisustvuje jer je prilikom prijavljivanja na ulazu slagala da ide u pisarnicu, a zapravo je došla na suđenje Darku Šariću.- Možda ima eksploziv - prokomentarisao je čovek iz publike koji narko-bosa ne poznaje, ali je došao da ga vidi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track