Davitelj sa Medaka prihvatio 15 godina zatvora
Foto: Dado Djilas

Osuđen ubica Stele Gundelj

Davitelj sa Medaka prihvatio 15 godina zatvora

Crna Hronika -
Roditelji ubijene devojke ogorčeni i najavljuju da neće stati dok Aleksandar Šundić ne dobije kaznu kakvu zaslužuje

BEOGRAD - Sramota!Aleksandar Šundić (23) povukao je u četvrtak pred Apelacionim sudom žalbu na presudu kojom je osuđen na 15 godina zatvora jer je zimus zadavio bivšu devojku Stelu Gundelj (26), čime je ta presuda postala pravosnažna. Svirepi ubica bi mogao da izađe na slobodu i za 10 godina ukoliko se bude dobro vladao tokom izdržavanja kazne.Osećaj nemoći- U ovom slučaju tužilaštvo nije imalo pravo da uloži žalbu jer je 15 godina najviša zakonom zaprećena kazna za delo ubistva za koje je Šundić bio optužen - rekla je Mirjana Piljić, portparol Apelacionog suda.Katica i Dragan Gundelj, roditelji brutalno ubijene Stele, ogorčeni su odlukom suda.- Ova presuda je sramna! Razočarani smo i osećamo se nemoćno, ali nećemo stati sve dok taj monstrum ne bude osuđen na kaznu kakvu zaslužuje. Ići ćemo i do Strazbura ako treba jer naša Stela to zaslužuje. Nama dete ništa neće vratiti, a on će kroz desetak godina izaći na slobodu. Je l‘ treba još neko dete da ubije i još neku porodicu da zavije u crno da bi se u ovoj državi zakon sprovodio onako kako treba - nezadovoljni su Stelini roditelji.Očajni ljudi kažu za Kurir da je od samog početka istrage bilo mnogo propusta i da je zamenik javnog tužioca Aleksandra Grbović pogrešno kvalifikovala krivično delo, čime je vezala ruke sudu.- Tužilac je okarakterisala ubistvo Stele kao obično, a ne kao teško, iako brojni dokazi ukazuju na to da on nju nije slučajno ubio. Najgore je što Apelacioni sud nije ni razmatrao našu žalbu povodom presude! Ne mogu da verujem da se ovo okončalo kaznom od 15 godina. Pa i sudija koji je izricao presudu rekao je kako bi Šundića osudio na mnogo veću kaznu! Srbija je izgleda postala Divlji zapad, nema pravde, ne poštuju se vrednosti, ne poštuju se žrtve - kaže Dragan Gundelj.Tužilac arogantanDragan Gundelj kaže da je tužilac Aleksandra Grbović klasifikaciju ubistva obrazložila vrlo arogantno i drsko.- Samo je rekla da je to njena odluka i nije dalje objašnjavala. Čekamo da veće tužilaca odluči o njenom razrešenju. Bilo bi najpravednije da se ona razreši jer ovaj njen postupak mogu da protumačim ili kao totalno neznanje, ili da je postojao interes da se svirepo ubistvo Stele kvalifikuje kao obično - kaže Dragan.(M. I. - z. n.)

Devojci slomio vratIstraga je utvrdila da je Šundić davljenjem slomio vrat Steli.- Snažno joj je stezao vrat sve dok ga nije polomio. Zatim ju je presvukao i obukao u odelo za izlazak. Sedeo je pored nje nekoliko časova i pio viski. Uzeo je nož i pokušao sebi da prereže vene, ali bezuspešno. Onda je izašao iz stana i otišao - kaže izvor Kurira i dodaje da je Aleksandar ubio devojku zato što je u njenom mobilnom našao poruke koje joj je slao bivši momak.

Hronologija zločina- 13. februar - Stela Gundelj nađena je mrtva u stanu na Medakoviću.- 14. februar - Aleksandar Šundić uhapšen je u studentskom domu Karaburma.- 15. februar - Šundić je pokušao da se ubije u Palati pravde skočivši s drugog sprata.- 27. jun - Počelo je suđenje Aleksandru Šundiću u Višem sudu u Beogradu.- 11. jul - Šundić je osuđen pred Višim sudom u Beogradu na 15 godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track