DB UKRAJINE: Ruski obaveštajci planirali napade na Donjetsk i Lugansk!
Foto: Wikipedia

Istraga nakon hapšenja agenta

DB UKRAJINE: Ruski obaveštajci planirali napade na Donjetsk i Lugansk!

Planeta -
Uhapšeni Rus (37) koordinisao je nekoliko grupa sobotera kako bi izveo niz terorističkih napada, naveo je Valentin Nalivjačenko, šef Bezbednosne službe Ukrajine

KIJEV - Bezbednosna služba Ukrajine (BSU) istražuje umešanost pripadnika ruske tajne službe, koji je uhapšen pre dva dana, u planiranje i pripremanje terorističkog napada u Donjetsku i Lugansku, izjavio je Valentin Nalivjačenko, šef BSU.

On je dodao da je uhapšeni Rus (37) koordinisao nekoliko grupa sobotera koje je vrbovao u Donjetsku i Lugansku."Među njegovim ličnim stvarima, pronađene su komponente potrebne za pravljenje eksplozivnih naprava", naveo je Nalivjačenko, prenosi sajt "Lb.ua".

Pripadnici BSU trenutno istražuju pripreme za moguće terorističke akte i traga za saučesnicima osumnjičenog.Osumnjičeni Rus je u Donjetsk stigao 8. marta, i neprekidno je menjao svoju lokaciju. Šta više, ustanovljeno je da je on rodom sa Krima, da je već operisao na različitim žarištima i da je nameravao da vrbuje vojnike za svoje subverzivne aktivnosti.

Bezbednosne službe presrele su i telefonski razgovor osumnjičenog sa njegovim nadređenima u Rusiji, kada su mu data naređena da regrutuje dve grupe sabotera, od po 10 ljudi, čim bude stigao u Simferopolj.Nadležni istražuju i umešanost osumnjičenog u organizaciju demonstracija na jugu i istoku Ukrajine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track