Opasnost

Debljina vodi u rak

Doktor

Autor:

Stručnjaci su konstatovali da su gojazne žene u trenutku prvog dijagnostikovanja raka dojke izložene 40 odsto većoj opasnosti da razviju i po drugi put rak dojke, bilo da se radi o lokalizovanom u istoj dojci ili ne

Gojaznost, rak, debela žena,

PARIZ - Višak kilograma povećava opasnost od razvoja raka dojke po drugi put, pokazali su rezultati istraživanja objavljenog u časopisu BCRT (Breast Cancer Research and Treatment).

Stručnjaci su konstatovali da su gojazne žene (s indeksom telesne mase između 30 i 35) u trenutku prvog dijagnostikovanja raka dojke izložene 40 odsto većoj opasnosti da razviju i po drugi put rak dojke, bilo da se radi o lokalizovanom u istoj dojci ili ne.

Kod njih se opasnost od razvoja raka materice povećava za 96 odsto, a raka debelog creva za 89 odsto, preneli su francuski mediji.

Rezultati istraživanja ukazuju na kraju na značaj prevencije usmerene na smanjenje viška kilograma i gojaznosti.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Tagovi

Komentari (1)

Pošaljite komentar 

Poslednji komentar

  • Fenix

    Fenix

    Prekipilo mi je vise od ovih eksperata i naucnika .Dosta mi je vise generalizacije svega i svacega.Ja sam jedna od tih koja je prosla kroz taj pakao.Ceo zivot sam bila ispod 58 kg.Sve zene koje sam upoznala su bile gotovo ispod normale u kg.Nikada u zivotu nisu bile debele.Laz do azi.Rak je poremecaj metabolizma i nista drugo a zasto , to nam nece ... više reci.Cak postoji lek koji regulise rad metabolizma ali samo mogu da ga dobiju deca koja su se rodila sa tim sindromom.Zasto ne za odrasle?

    0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Ako se izbori za savete nacionalnih manjina ne održe po istim principima kao republički, bojkovaćemo ih Sulejman Ugljanin predsednik SDA
Prati Kurir na Facebooku!