DEČAK ANDRIJA O SVOM IDOLU: Bogdan me zagrlio, a ja onda zaplakao
Foto: Nebojša Mandić

Slika koja je obišla svet

DEČAK ANDRIJA O SVOM IDOLU: Bogdan me zagrlio, a ja onda zaplakao

Košarka -
Mladi navijač crno-belih (12) objašnjava kako su on i njegov brat Uglješa (7) dospeli u centar pažnje košarkaške javnosti

Ljubav prema igri.Fotografija mladog navijača Partizana Andrije Dragojevića (12) na kojoj se vidi kako posle pobede crno-belih nad Makabijem uplakan grli Bogdana Bogdanovića obišla je Evropu. On je bio jedan od mališana koji su utrčali na teren Kombank arene kako bi sa svojim idolima proslavili novu čudesnu pobedu srpskog šampiona. Društvo mu je pravio i mlađi brat Uglješa (7), s kojim zajedno trenira košarku i sanja da zaigra za Partizan.- Obojicu ih vodim na utakmice već od druge godine i imali su prilike da se slikaju s mnogim igračima, dok neke od njih čak i poznajemo. Andrija je emotivac, svaku utakmicu proživljava, ali ovo mu je prvi put da je zaplakao. Takođe, moram da kažem da je oko mene bilo još dece koja su plakala, a nisu uspela da uđu na teren - kaže Mile Dragojević, otac ova dva mališana.

Susret sa idolom...Andrija i Bogdanović
Susret sa idolom...Andrija i Bogdanović

A mali Andrija, kao i svi njegovi vršnjaci, ne ume da sakriva emocije i iskreno kaže da su mu Bogdanović i Bertans omiljeni igrači.- Utakmica je prvo bila dosadna jer smo gubili, a onda je sve postalo mnogo bolje. Kad smo pobedili, utrčao sam na teren i čuo Bogdanovića kao kaže: „Vidi ga ovaj mali“, posle čega me je zagrlio, a ja sam počeo da plačem. Rekli su mi da je rekao kako mu je to najdraža fotografija, a mogu da kažem da je i meni - kaže Andrija i dodaje:- Treniram košarku u Probasketu kod trenera Boška Popovića i Vuka Stevanovića, i to s dve godine starijim dečacima. Nadam se da ću jednog dana i ja zaigrati za Partizan i postići onakvu trojku kao Bogdanović.

BogdanovićDres na poklonSrpski reprezentativac Bogdan Bogdanović obećao je da će malom Andriji pokloniti dres.- Mališa, oduševio si me, javi se, na sledećoj utakmici tebi i onom drugom klincu koji je plakao dajem po dres, koji je pošteno zaslužen. Hvala mnogo još jednom. Ovo mi je jedna od omiljenih slika. Videti njihovu sreću zbog zajedničkog uspeha je nešto što mnogo prija, za to se živi, trenira i igra na svakom meču - kaže Bogdanović.

Nove nade Partizana...Braća Uglješa i Andrija
Nove nade Partizana...Braća Uglješa i Andrija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track