Dejan Kravić: Još skidam Divčeve fore

Krilni centar reprezentacije Srbije

Dejan Kravić: Još skidam Divčeve fore

Košarka -
Vlade mi je omiljeni igrač, bio je odličan košarkaš, a sjajan je čovek. Često sam gledao utakmice Kingsa, on i Peđa su legende

Kada je na spisku novog selektora košarkaša Srbije Aleksandra Đorđevića osvanulo ime Dejana Kravića, retko ko se nije zapitao - pa ko je ovaj momak?Čak su i bolji poznavaoci kraljice igara potražili odgovor na internetu. A tamo piše da je Kravić 24-godišnji krilni centar visok 213 cm i da igra za univerzitet Teksas Tek. Pa ako je član Red Rajdersa, koje je dugo vodio legendarni Bob Najt, mora da je dobar...Dejane, otkrij nam kako si se obreo u Kanadi i gde su tvoji koreni.- Rođen sam u Mostaru, a kad sam imao pet godina, preselili smo se Kanadu, i to u grad London, gde živim sa ocem i bratom. Igrao sam za univerzitet Toronto, a poslednje dve godine član sam Teksas Teka - priča Kravić za Kurir.Mogao si da igraš i za Kanadu, a odlučio si se za dres Srbije. Otkud to?- Još kao mali govorio sam sebi kako ne bi bilo ništa bolje nego da zaigram za Srbiju, barem i na jedan dan. Kad sam pročitao svoje ime na spisku, bio sam presrećan.Ko te je zapazio iz stručnog štaba našeg tima?- Pratili su me na koledžu i jednog dana mi se javio Dragan Tarlać i rekao mi da su zainteresovani za mene.Šta ti je rekao selektor Aleksandar Đorđević?- Razgovarali smo pre nekoliko dana, rekao mi je da radim na svojoj igri, da se spremim za treninge i da su oni spremni za mene.Šta je tvoj najveći adut na parketu?- Najveći kvalitet mi je dodavanje. Takođe, volim da igram licem i da prodirem ka košu. To dolazi do izražaja kad me čuva sporiji igrač.Ko ti je omiljeni igrač?- Vlade Divac, nema dana da ne pokušam da primenim i skinem neki njegov potez. Odličan košarkaš i čovek.Znači, navijao si za Kingse kad su ekipu nosili on i Stojaković?- Kako da ne! Gledao sam mnogo utakmica Kingsa, a Vlade i Peđa su prave legende - zaključio je Dejan Kravić.

Dejan hoće kao on... Vlade Divac
Dejan hoće kao on... Vlade Divac

Rekao mu dedaKOSTA MI JE ROĐAKInteresantno je da si rođak Kosti Peroviću. Da li si dobio neke savete od njega?- Deda mi je pre dve-tri godine rekao da smo rođaci. Nisam ga nikad sreo, a nisam siguran da on zna da smo rođaci. (smeh)

ŠpanijaBORIĆU SE KAO LAVMožeš li da izboriš mesto u avionu za Španiju?- Uh, ne znam. Videćemo, znam da neće biti lako. Srbija ima jedan od najjačih timova na svetu, a na mojoj poziciji su super igrači. Boriću se.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track