Dejli mejl: Srami se Srbijo

Englezi o incidentima u Kruševcu

Dejli mejl: Srami se Srbijo

Fudbal -
Rouz je isključen jer je šutnuo loptu u publiku, ali je pre toga sa tribina bio vređan i ponižavan. Navijači su gestikulirali ka njemu pokazujući mu da je majmun i ispuštajući krik nalik majmunu, piše Dejli mejl.

U izveštaju sa revanš meča baraža za plasman na Evropsko prvenstvo fudbalera do 21 godine starosti, britanski Dejli mejl konstatuje da su Englezi savladali Srbiju 0:1 i plasirali se na nadmetanje koje će se naredne godine igrati u Izraelu, ali se podvalči da je meč u Kruševcu igran u uslovima nedostojnim fudbalske igre. Odtuda i naslov teksta: " Srami se Srbijio."

Uz podsećanje da je nekadašnji engleski reprezentativac Pol Ins čiji je sin član tima koji je igrao u Kruševcu rekao da dešavanja u Srbiji vraćaju u mračno doba i da bi čelnici UEFA i FIFA Mišel Blatini i Sep Blater morali da kazne Srbiju desetogodišnjom suspenzijom, reporter opisuje kako je vređan reprezentativac "Gordon Albiona" Dani Rouz.

"Rouz je isključen jer je šutnuo loptu u publiku, ali je pre toga sa tribina bio vređan i ponižavan. Navijači su gestikulirali ka njemu pokazujući mu da je majmun i ispuštajući krik nalik majmunu", piše Dejli mejl.

Opisujući dešavanja na kraju utakmice novinar kaže da je bilo strašno, jer su i navijači, igrači i članovi stručnih štabova oba tima bili na travi i udarali se, dok je nekolicina pokušala da ih u tome spreči.

Mladi fudbalski reprezentativac Engleske Deni Rouz izjavio je da su ga navijači u Kruševcu vređali na rasnoj osnovi još tokom zagrevanja pre početka utakmice sa Srbijom.

"Sve je počelo još na zagrevanju. Tada sam rekao pomoćnom treneru Stivu Rigliju da me vređaju. On mi je poručio da probam da ih ignorišem, a da će se tim stvarima baviti ljudi iz saveza posle utakmice. Navijači su imitirali majmune kad god sam se približio aut liniji, a u drugom poluvremenu su me pogodili sa dve kamenice", kazao je Rouz za televiziju Skaj.

Fudbaler Sanderlenda priznao je da posle prvih 50 minuta nije mogao da se skoncentriše na utakmicu.

"Bio sam besan. Dosta sam grešio, jer nisam mogao da ostanem fokusiran na meč. Kada smo postigli gol, posle 90 minuta maltretiranja i vređanja, pokazao sam emocije. Odmah nakon toga okružili su me srpski igrači, počelo je gurkanje i došlo je do tuče", naveo je Rouz.Pojedini srpski igrači, međutim, naveli su da je nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, Rouz "izrazio" emocije tako što je pokazao srednji prst srpskim navijačima."Uvrede na rasnoj osnovi počele su mnogo pre utakmice. To nije u redu i Srbija bi trebalo da bude kažnjena", dodao je on.

Podsećamo da je selektor Engleza Stjuart Pirs nakon meča rekao da su se gosti žalili UEFA za rasizam na tribinama kruševačkog stadiona. Pirs je takođe kazao da se direktor Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević izvinuo fudbalerima i delegaciji Engleske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track