Đelić: 100 odbora podržava Đilasa

Sastanak u Kragujevcu

Đelić: 100 odbora podržava Đilasa

Politika -
Uveren sam da će izborom Dragana Đilasa za predsednika i Bojana Pajtića za njegovog zamenika, a videli smo da su oni na istoj liniji i da će zajedno raditi na obnovi stranke i njenoj decentralizaciji, DS veoma brzo biti ona alternativa koja je potrebna Srbiji, rekao je član predsedništva DS

KRAGUJEVAC - Član predsedništva Demokratske stranke (DS) Božidar Đelić izrazio je danas uverenje da će kandidaturu Dragana Đilasa za predsednika DS podržati više od 100 stranačkih odbora, od 120 koliko ih je prisustvovalo sastanku u Kragujevcu.

"Očekujem da će više od 100 odbora predložiti Dragana Đilasa da nas predvodi, ne samo za predsedničke izbore unutar DS, nego i onom što je najbitnije, a to je bitka da građani imaju alternativu za ovu vlast koja neće obezbediti boljitak", rekao je Đelić novinarima.

On je dodao da je današnjim sastankom predsednika stranačkih odbora DS zvanicno počela kampanja kandidata za predsednike, jer kako je rekao, u DS ne može niko sam da se kandiduje, već ga moraju predložiti drugi za kandidata.

"Uveren sam da će izborom Dragana Đilasa za predsednika i Bojana Pajtića za njegovog zamenika, a videli smo da su oni na istoj liniji i da će zajedno raditi na obnovi stranke i njenoj decentralizaciji, DS veoma brzo biti ona alternativa koja je potrebna Srbiji", rekao je Đelić.

Đelić je dodao da podrška Đilasu dolazi ne samo iz Beograda i Vojvodine, nego i iz Šumadije, sa zapada, istoka i juga Srbije, a preneo je i da je Đilas pristao da prihvati kandidaturu za lidera DS, ukoliko postoji jaka podrška stranačkih odbora.

"U danima koji dolaze očekujem da Đilas prihvati kandidaturu. On će objaviti i predlog za druge funkcionere. Danas smo videli da ovo nije bitka za stolice, nego za mnogo jaču DS", rekao je Đelić. Đelić je rekao da je na sastanku bilo reči o tome šta DS može da ponudi građanima i državi, jer ta stranka mora da uči lekcije iz poraza, da iz izborne skupštine izađe ojačana, i da pre dovršetka mandata ove vlade, bude potpuno sposobna konstruktivna i energična opozicija.

Sastanku u Kragujevcu prisustvovalo je oko 120 od 170 stranačkih odbora DS, odnosno svih 44 iz Vojvodine, 17 iz Beograda i 59 iz drugih delova Srbije. Među funkcionerima stranke bili su Dragan Đilas, Milica Delević, Oliver Dulić, Božidar Đelić, Goran Ješić, Milan Marković, Borislav Stefanović. Prisustvovali su i Aleksandar Šapić, bivši gradonačelnik Niša Miloš Simonović, genetičar Miodrag Stojković, bivši savetnik predsednika Srbije za Kosovo Mlađan Đorđević. Predsednik DS Boris Tadić zakazao je Izbornu skupštinu stranke za 10. novembar i zatražio da se rukovodstvo bira neposrednim glasanjem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track