Đelić: Branićemo Pajtića

Član Predsedništva DS

Đelić: Branićemo Pajtića

Politika -
Očigledan je napad na pokrajinsku vladu, odnosno Bojana Pajtića. DS će upotrebiti sva pravna i druga sredstva da se tome suprodstavi, rekao je član Prdsedništva DS

BEOGRAD - Član Predsedništva Demokratske stranke Božidar Đelić izjavio je danas da DS neće štititi nikoga ko se ogrešio o zakon, ali da je spremna da brani one čija je greška političko mišljenje.

Đelić je najavio da je formirana ekipa advokata, pošto je bitno da DS zaštiti svoje članove naročito na lokalu.

Đelić je naveo da se vodi očigledan napad na pokrajinsku vladu, odnosno Bojana Pajtića, i najavio da će DS upotrebiti sva pravna i druga sredstva da se tome suprodstavi.

Prema njegovom mišljenju, održan je "državnički potencijal" Borisa Tadića, koji će imati "međunarodnu ulogu" i biće počasni predsednik DS, dok će u Srbiji imati važnu državničku ulogu.

Đelić je istakao izrazite menadžerske sposobnosti Dragana Đilasa, najavljujući da će on biti kandidat za premijera na sledećim izborima.

Prema njegovoj oceni, DS je preuzela odgovornost za izborni poraz, a dogovorom unutar stranke, stvorena je mogućnost da se ispolji ceo politički potencijal stranke.

Član predsedništva DS navodi da ono što se desilo posle izbora u Demokratskoj stranci je prirodno, pošto je rasprava nužna nakon "izgubljenih izbora".

DS je odlučila, imamo deklaraciju, i do februara ćemo imati programsku skupštinu. Nećemo ići na sledeće izbore sa idejom i Kosovo i Evropa, najavio je Đelić, navodeći da će se ubuduće baviti socioekonomskim temama, poput obrazovanja i zdravstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track