Delotvorna ekspres dijeta

Delotvorna ekspres dijeta

Život -
Na ovom režimu ishrane možete da izgubite čak pet kilograma

Ekspres dijeta je veoma jednostavna i, za razliku od drugih, može da se drži duže od tri dana bez posledica po zdravlje. Traje sedam dana a jelovnik je dobro izbalansirana kombinacija masnoća, proteina, ugljenih hidrata, minerala i vitamina. Suština ekspres dijete je u tome da se tokom dana unese 1.000-1.200 kalorija podeljenih u pet obroka. Jedini uslov za ovu dijetu je da imate dovoljno vremena da u miru možete da se posvetite sebi.

Tokom tih sedam dana trajanja dijete ješćete hranu koja sadrži obilje vitamina i minerala. Tokom dana trebalo bi da pojedete tri vrste namirnica koje su vam date u jelovniku, a sveže voće i povrće možete da jedete između obroka. Ješćete proteine koji telo štite od zamora i gubljenja mišićne mase, ugljene hidrate u različitim namirnicama - hlebu, pirinču, krompiru ili testeninama. Oni su telu glavni izvor energije. Naravno, beli šećer trebalo bi da bude potpuno isključen iz ishrane.

Prvi dandoručak: dve čaše soka od pomorandže i tri supene kašike kuvanog muslijaručak: 180 g ribe sa 15 g zelenog pasulja i 20 g svežeg hlebavečera: 80 g kuvane testenine s paradajz sosom ili kuvanim jajetomDrugi dandoručak: čaša soka od borovnice i kriška svežeg integralnog hlebaručak: salata od dva paradajza, 100 g kupusa, kašika barenog graška. Začinite uljem i dodajte komad hleba sa siromvečera: 80 g špageta sa svežim povrćemTreći dandoručak: jogurt s kriškom crnog hlebaručak: 200 g pečene morske ribe s kuvanim povrćemvečera: 70 g pirinča sa 100 g zelenog povrćaČetvrti dandoručak: biljni čaj, tost i jabukaručak: 100 g škampa ili drugih morskih plodova, 200 g kuvane šargarepe i 50 g pasuljavečera: 50 g testenine s povrćem i 40 g rendanog siraPeti dandoručak: čaša obranog mleka s tri supene kašike heljderučak: 150 g zelene salate s kuvanim jajetom i kriška hleba, pola jabuke i pet orahavečera: kuvana manja lignja ili kuvani pileći batak, 50 g pirinča, 150 g rendane sveže šargarepeŠesti dandoručak: pasirana šargarepa i čaša surutke s nekoliko biskvitaručak: 150 g pečenog pilećeg belog mesa i salata od paradajzavečera: 50 g kuvanog pirinča sa 50 g pečurakaSedmi dandoručak: jedna pomorandža, čaša voćnog čaja i dva biskvitaručak: supa od povrćavečera: 60 g kuvanog pirinča, prženo jaje i 100 g spanaća s kriškom crnog hleba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track