Demokrate kupovale glasove za 20 evra!
Foto: Nebojša Mandić

Neviđeni skandal u Srbobranu

Demokrate kupovale glasove za 20 evra!

Srbija -
Aktivisti DS išli po kućama u Srbobranu i nudili 2.000 dinara i pakete sa hranom za glas za demokrate, svedoče za Kurir stanovnici te opštine

BEOGRAD - Dno dna.

Aktivisti DS nudili su po 20 evra - 2.000 dinara građanima Srbobrana ako u drugom krugu pokrajinskih izbora glasaju za demokrate, otkriva Kurir.

Osim para, demokrate su nudile i pakete sa osnovnim životnim namirnicama. Sa kupovinom glasova su, prema navodima građana, počeli nedelju dana pred izbore.

U razgovoru za Kurir, V.S. (60) radnik iz Srbobrana, koji je insistirao na anonimnosti jer se, kako kaže, boji odmazde demokrata, tvrdi da su mu aktivisti DS šest dana pred izbore došli na vrata i ponudili 2.000 din ako glasa za njih.

- Poslednjih pet-šest dana traje pritisak od ljudi iz ovdašnjeg odbora DS, nude 2.000 dinara da se glasa za njih, dolaze na kućnu adresu, zivkaju telefonom - kaže V.S.

Demokrate su, tvrdi M. D. (29), radnik iz Srbobrana, nudile i njemu 2.000 za glas ili paket sa osnovnim životnim namirnicama.

- Došli su kod mene kući predveče i pitali da glasam za DS i oni bi to platili 2.000 dinara. Rekao sam im da neću i oni su otišli - tvrdi D. M.

http://www.youtube.com/watch?v=Ja043NtmGzc
http://www.youtube.com/watch?v=Lp_5-WzRw8M

DS: Nismo mi

Demokrate tvrde da nisu nudili novac građanima Srbobrana i da su to laži koje plasiraju protivničke stranke.

- Povodom jučerašnjeg incidenta DS je u policiji podnela krivične prijave protiv nn lica - kažu u toj stranci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track