Demokrate ne podržavaju ulazak Ljajića i Delevićeve u vladu
Foto: KURIR

Demokrate ne podržavaju ulazak Ljajića i Delevićeve u vladu

Politika -
Ljajić je rekao da je obavešten o odluci demokrata i da će odgovor uslediti u četvrtak pre podne, posle sastanka Predsedništva SDPS

BEOGRAD - Predsedništvo Demokratske stranke donelo je u sredu veče odluku da ne podrži ulazak Milice Delević i lidera SDPS Rasima Ljajića u novu Vladu Srbije, koju će činiti SNS, SPS-PUPS-JS i URS, potvrdio je Ljajić.

Ljajić je rekao da je obavešten o odluci demokrata i da će odgovor uslediti u četvrtak pre podne, posle sastanka Predsedništva SDPS.

On je naglasio da je dobio i konačnu ponudu mandatara za sastav nove vlade Ivice Dačića i v.d. predsednika SNS Aleksandra Vučića da u novoj vladi bude potpredsednik i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, trgovinu, turizam i telekomunikacije.

"Ponuda Vučića i Dačića je više nego korektna", rekao je Ljajić.

On je ranije danas rekao da još nije postignut dogovor o eventualnom ulasku SDPS-a u novu vladu, da se čeka na stav DS na čijoj je listi ta stranka učestvovala na izborima i da ukoliko on bude negativan razgovori o učešću u većini neće biti nastavljeni.

"Bez stava DS kao našeg koalicionog partnera nećemo ulaziti ni u kakve detaljne i konkretne razgvore. Za mene je to od presudne važnosti zato što hoću do kraja da ostanem korektan", naglasio je Ljajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track