Depoziti Nove Agrobanke u Poštanskoj štedionici
Foto: Preent Screen

Depoziti Nove Agrobanke u Poštanskoj štedionici

InfoBiz -
Svi klijenti Nove Agrobanke mogu da budu mirni jer će od ponedeljka biti klijenti Poštanske štedionice i moći će da raspolažu svojim depozitima, rekao je ministar finansija Mlađan Dinkić

BEOGRAD - Svi depoziti Nove Agrobanke će od ponedeljka, 29. oktobra, biti preneti u Poštansku štedionicu, najavio je danas ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić.

"Svi klijenti Nove Agrobanke mogu da budu mirni jer će od ponedeljka biti klijenti Poštanske štedionice i moći će da raspolažu svojim depozitima", rekao je Dinkić na Ekonomskom samitu Srbije.

Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o preuzimanju imovine i obaveza problematičnih banaka, što će omogućiti da se Nova Agrobanka pripoji Poštanskoj štedionici. Zakonom se predviđa prenos imovine i obaveza problematične banke na drugu finansijski sposobnu i stabilnu banku, što je, kako je Vlada obrazložila, jedna od najefikasnijih opcija za stabilizaciju bankarskog sektora i konsolidaciju na domaćem tržištu. Da Vlada Srbije nije usvojila takava rešenja Nova Agrobanka bi, prema rečima Dinkića, otišla u bankrot. Poštanskoj štedionici je, kako je dodao, pored depozita Nove Agrobanke preneta i likvidnost te banke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track