DESANT NA VOJNU GIMNAZIJU: Konkurisalo 800 devojčica!
Foto: TANJUG

Konačan broj se čeka

DESANT NA VOJNU GIMNAZIJU: Konkurisalo 800 devojčica!

Društvo -
Podatak koji nas je posebno obradovao, a i prevazišao sva očekivanja je izuzetno veliko interesovanje devojaka za Vojnu gimnaziju, jer se do danas prijavilo više od 800 devojčica, što čini oko 50 odsto od ukupnog broja prijavljenih kandidata za Vojnu gimnaziju, rekao je portparol Ministarstva odbrane major Jovan Krivokapić

BEOGRAD - Na konkurs za upis u Vojnu gimnaziju, u koju će biti primljeno 90 učenika i učenica, prijavilo se do danas oko 800 devojaka, što čini polovinu ukupnog broja prijavljenih, rečeno je u Ministarstvu odbrane.

Rok za prijavu na konkurs za upis mladića i devojaka u vojne škole za novu školsku godinu, koji je ove godine prvi put raspisan i za Vojnu gimnaziju, ističe danas.

Portparol Ministarstva odbrane major Jovan Krivokapić kaže da je "kako to obično biva, veliki broj devojaka i momaka čekalo poslednji dan da podnesu prijave u centre Ministarstva odbrane"

"Ispred većine centara Ministarstva odbrane danas su se napravili redovi tako da konačan broj zainteresovanih još nemamo", izjavio je Krivokapić.

On je dodao da podaci kojima do sada raspolažu pokazuju da je interesovanje kandidata za vojne škole na ovogodišnjem konkursu "mnogo veće nego što je to bio slučaj prethodnih godina".

"Podatak koji nas je posebno obradovao, a i prevazišao sva očekivanja je izuzetno veliko interesovanje devojaka za Vojnu gimnaziju, jer se do danas prijavilo više od 800 devojčica, što čini oko 50 odsto od ukupnog broja prijavljenih kandidata za Vojnu gimnaziju", rekao je on.

U Vojnu gimnaziju, kako je saopšteno polovinom februara, prilikom raspisivanja konkursa za upis biće primljeno 90 učenika i učenica, u Vojnu akademiju njih 50, a na školovanje na Medicinskom fakultetu VMA 25 kadeta i kadetkinja.

Za vreme školovanja učenicima i kadetima obezbeđeni su besplatan smeštaj i ishrana u internatima Vojne akademije i Vojne gimnazije kao i celokupna nastavna literatura.Oni koji završe školovanje na Vojnoj akademiji i Medicinskom fakultetu, VMA prima u profesionalnu vojnu službu i dobijaju čin potporučnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja