Devetero iz Dunmorr group uhapšeno zbog pranja novca
Foto: Mediji

Akcija Perač

Devetero iz Dunmorr group uhapšeno zbog pranja novca

Crna Hronika -
Akcija je rezultat višemesečne istrage koju je provodila Federalna uprava policije u koordinaciji sa MUP-om Republike Srpske, ali i policijama u regionu

BANJALUKA - Policijski službenici su u okviru istrage o poreskim utajama, pranju novca i prevarama uhapsili devet osoba zaposlenih u preduzeću "Dunmorr group", vlasništvo Željka Nikolića. koji nije u Banjaluci. Uhapšeni su odvedeni u MUP RS na kriminalističku obradu.

Reporter “Glasa Srpske” javio je ranije da je u banjalučkom naselju Nova Varoš u toku policijska akcija usmerena na suzbijanje visokotehnološkog kriminala.- Akcija je počela rano jutros i još traje. Policija pretresa poslovni prostor koji se nalazi u popularnoj Malbašićevoj zgradi – rekao je izvor blizak istrazi.

Pred firmom se nalaze četiri policijske marice i policijski automobili. .Portparol MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja rekla je da su u toku pretresi stambenih objekata i vozila na području Srpske i FBiH, te da je do sada privedeno nekoliko osoba.

Akciju kodnog naziva „Perač” usmerenu protiv osoba za koje postoji osnova sumnje da su počinili krivična dela organizovanog kriminala provode policijski službenici MUP-a RS u saradnji sa pripadnicima Federalne uprave policije.- Akcija “Perač” rezultat je višemesečne istrage koju je provodila Federalna uprava policije u koordinaciji sa MUP-om Republike Srpske, ali i policijama u regionu. Predmet akcije su osobe za koje postoji osnovi sumnje da su počinili krivično delo organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim delima poreska utaja, pranje novca i prevara - rekla je Šoja.Akcija je provedena po naredbi Tužilaštva BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track