DEVOJKA VELIKI BORAC: Invalidska kolica zamenila bazenom

Imala male šanse za oporavak

DEVOJKA VELIKI BORAC: Invalidska kolica zamenila bazenom

Društvo -
Da ne postoje granice ako se nešto želi, dokaz je Milica Knežević, koja je odlučila da, iako nepokretna, počne da se bavi ronjenjem

KIKINDA - Svaka čast!- Iznenađenje, uzbuđenje, olakšanje. Tim redosledom smenjivala su se osećanja u iščekivanju da pet godina nakon saobraćajne nesreće ponovo iz invalidskih kolica uđem u bazen. Interesovalo me je kako će se moje telo ponašati u vodi. Nije bilo nikakvih bolova. U vodi sam bila slobodnija. Mnogo mi je bilo lakše u vodi nego van nje. Kad se vratim iz SAD, nastaviću da ronim - ovim rečima za Kurir Milica Knežević (20) iz Česterega kod Žitišta opisuje prvi čas ronjenja. Novo poglavlje u životu ove hrabre mlade devojke otvorili su članovi Ronilačkog kluba „Orka“ iz Kikinde, na čiji se poziv pre nekoliko dana i oprobala u ronjenju.Prilozi joj pomogliMilicu 20. marta očekuje odlazak u Orlando u poznati rehabilitacioni centar:- Koliko ću ostati, zavisi od novca. Zahvaljujući ljudima dobre volje, sakupili smo novac za mesec dana. Nadam se ću se u Orlandu zadržati bar nekoliko meseci. Očekujem da će akciju „Želim da koračam, pomozite mi“ dobrovoljnim novčanim prilozima i dalje podržavati humani ljudi kako bi mi se ispunila najveća želja - da jednog dana ponovo stanem na noge - iskrena je ona.Da Miličina snaga volje nema granice, govori i činjenica da su joj nakon povrede kičmene moždine u saobraćajnoj nesreći 2009. godine lekari davali jedan procenat šanse da će ikad uspeti da pomeri ekstremitete. Ona je samo nekoliko meseci nakon nesreće, ipak, uspela da pobedi svoje telo, ali i razuveri ljude u belim mantilima. Milica je malo-pomalo počela da se služi rukama.Ponovo piše- Sada mogu da plešem, igram stoni tenis, pišem i jedem. Pre nekoliko meseci prvi put sam se bez ičije pomoći obukla. To je za mene bio veliki uspeh. Pokrenula sam i blog „Izaberi da živiš“ kako bih iz svog iskustva pomogla drugim osobama sa invaliditetom, a prvenstveno onima koji su doživeli povredu kičmene moždine. Osobama koje je zadesila slična sudbina poručujem da ne klonu duhom i da se bore - kaže Milica.

Dobro joj ide... Podrška kluba „Orka“
Dobro joj ide... Podrška kluba „Orka“

Volja jača od hedikepa... Milica Knežević
Volja jača od hedikepa... Milica Knežević

Ronioci hoće da pomognuPODRŽAĆEMO OSOBE SA INVALIDITETOMDirnula me je Miličina sudbina, ali i način na koji podstiče ljude sa sličnim problemima da se bore. Pozvao sam je da dođe u Kikindu da roni sa nama. Želimo da sa njom pokrenemo jedan zanimljiv projekat. Zamisao je da Kikinda postane veliki međunarodni trening centar za osobe sa invaliditetom u ronjenju. Opština Kikinda spremna je da novčano podrži obuku za osobe sa invaliditetom - kaže Stojan Bogosavljev, trener Ronilačkog kluba „Orka“.

http://www.youtube.com/watch?v=1QvYfAiZb-E

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track