Dežer i Devenport u oproštajnoj poseti kod Nikolića

Šef EU delegacije

Dežer i Devenport u oproštajnoj poseti kod Nikolića

Politika -
Omogućavanje boljeg životnog standarda građanima je u ovom trenutku najvažniji zadatak koji je pred nama. Država je dužna da ljudima obezbedi posao i stabilnost, a ne izgovore za bilo čiju nesposobnost, naveo je predsednik Srbije
1 / 4 Foto: Beta

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas u oproštajne posete šefa delegacije EU u Srbiji, Vensana Dežera, dosadašnje ambasadore Hrvatske Željka Kuprešaka i Danske Mete Kjuel Nilsen, kao i ambasadora Velike Britanije Majkla Devenporta koji će preuzeti vođenje delegacije EU.

Kako se navodi u saopštenju pres službe predsednika, Nikolić je istakao da je Srbija u prethodnom periodu mnogo toga postigla, ali da je veliki posao još pred njom, kao i da nema vremena za gubljenje jer građani zaslužuju da napokon žive bolje.

"Omogućavanje boljeg životnog standarda građanima je u ovom trenutku najvažniji zadatak koji je pred nama. Država je dužna da ljudima obezbedi posao i stabilnost, a ne izgovore za bilo čiju nesposobnost", rekao je Nikolić.

Dežer je u razgovoru s Nikolićem rekao da je sada jasno da je demokratija u Srbiji sazrela i da je izuzetno jaka poruka Evropi bilo to što je predsednik odlučio da Srbiju predstavlja kao predsednik svih građana.

U saopštenju pres službe predsednika se navodi da je Devenport istakao da i u Briselu i u Londonu sada postoji značajno veće poverenje u Srbiju, što je rezultat napretka koji je zemlja ostvarila u prethodnih godinu dana. Kuprešak se u razgovoru s Nikolićem založio za nastavak unapređenja odnosa Srbije i Hrvatske i istakao da je posebno važno to što se već preduzimaju konkretni potezi, poput rešavanja pitanja penzija.

Ambasadorka Mete Kjuel Nilsen rekla je da je primetila da su građani mnogo više uključeni u razumevanje problema s kojima se Srbija susreće, kao i da je ono što je vlast u Srbiji učinila u prethodnih godinu dana "oteralo dotadašnje nepoverenje i oklevanje", navodi se u saopštenju.

Ambasadorka Danske je pozdravila zalaganje Srbije za uspostavljanje trajne stabilnosti u regionu i napredak koji je u vezi toga do sada postignut.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track