PISMOM RASPLAKAO SVE ČILEANCE: Dijaz otvorio dušu posle ispadanja sa Mundijala
Foto: Reuters

Pismo jednog fudbalera

PISMOM RASPLAKAO SVE ČILEANCE: Dijaz otvorio dušu posle ispadanja sa Mundijala

Brazil 2014 -
Izgubili smo od Brazila, ali smo osvojili srca naroda. Zajedno smo najjači

Proradile emocije.Fudbalski reprezentativac Čilea Marselo Dijaz (27), strelac gola iz penala u duelu sa Brazilom, otvorio je dušu i napisao pismo svim zemljacima, u kojem je objasnio kako se oseća posle eliminacije s Mundijala i nesrećnog poraza na penale od domaćina Svetskog prvenstva.Uz konstataciju da je fudbal bio nepravedan prema Čileancima, Dijaz je napisao:

„Narode Čilea, malo je prošlo od poraza, a naše emocije su bol, frustracija, nemoć... Sanjali smo san i ogromna iluzija odjednom je okončana. Malo nam je falilo da izmenimo istoriju. Na teren je izašlo nas ne baš mnogo ratnika pred navijače na tribinama, ali i pred milione u Čileu. Izašli smo tiho pred kraljeve fudbala i... nisu znali šta ih je snašlo. Jurišali smo u slavu sa nožem u zubima, borili se jedan na jedan. Izgubili smo, ali mislim da smo osvojili srca svih Čileanaca. A to je, na kraju, i bilo najvažnije.Zahvalio je fudbaler na bezrezervnoj podršci, istakao da je „svaka pora reagovala na himnu“ i poručio da to nikada neće zaboraviti.- Boj smo napustili suznih, krvavih očiju, svesni da ništa još nije gotovo. Mi uvek ustajemo, koliko god da su veliki naši padovi. Niko nije jači od nas kad smo zajedno. Čekamo slatku osvetu sledeće godine, jer Kopa Amerika neće imati isti epilog kao Svetsko prvenstvo. Ova generacija Čileanaca zaslužuje da osvoji nešto, nešto veliko - zaključio je Dijaz u svom obraćanju naciji.(G. F.)

Centimetar od slavePINJILA URADIO TETOVAŽUJedan od tragičara iz redova Čilea, Maurisio Pinjila pogodio je prečku u 119. minutu susreta sa Brazilom, a zatim i promašio penal. Rešen da nikada ne zaboravi osećaj iz osmine finala Svetskog prvenstva, Pinjila je uradio tetovažu na kojoj je njegov „nesrećni“ udarac minut pre kraja drugog produžetka.Jedan centimetar do slave - napisao je, pored slike na kojoj pogađa prečku, Pinjila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja