Đilas: DS ne sme da se cepa

Odlučan

Đilas: DS ne sme da se cepa

Politika -
Ako Boris Tadić bude bio kandidat za predsednika, ja neću biti kandidat, kaže jedan od čelnika DS

BEOGRAD - Zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas najavio je da se neće kandidovati za predsednika DS, ako to na izbornoj skupštini učini njen sadašnji lider Boris Tadić i poručio da DS ne sme da se cepa.

"Kad god da bude Izborna skupština DS", izjavio je Đilas za RTS, "ako Boris Tadić bude bio kandidat za predsednika, ja neću biti kandidat".

"To je moja odluka i iza nje stojim", dodao je Đilas i objasnio da se neće kandidovati zato što misli da DS ne sme da se cepa, jer je to velika i važna stranka, ali "mora da se reformiše".

Đilas je najavio da će svoju ocenu izbora, grešaka, dobrih i loših poteza izneti stranačkim organima, kroz viziju kako misli da treba dalje.

Ako to bude prihvaćeno i od lidera DS i od članstva, Đilas veruje da će se DS, u kratkom periodu, godinu do dve, vratiti na vlast.

Đilas smatra da DS mora da se liši nekih ljudi, za koje misli da su bili predugo u vlasti i koristili se strankom. On je, međutim, predočio da zadržava pravo da odlućuje o svojim daljim koracima, ako te njegove ideje i razmišljanja ne budu prihvaćene.

U svakom slučaju, zaključio je Đilas, to neće biti frakcijska podela DS.

http://www.youtube.com/watch?v=aDDNJQVRWZc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track