Đilas i Kuzmanović kandidati za šefa DS

Skupština 25. novembra

Đilas i Kuzmanović kandidati za šefa DS

Politika -
Rok za predaju kandidatura za novog predsednika DS istekao je u ponoć

BEOGRAD - Rok za predaju kandidatura za stranačke funkcije i organe u Demokratskoj stranci (DS), pred izbornu skupštinu zakazanu za 25. novembar, istekao je u ponoć, a kandidaturu za stranačkog lidera podneli su Dragan Đilas i Branislav Kuzmanović.

Predsednik DS Boris Tadić odustao je od kandidature posle sednice Glavnog odbora 4. novembra kada su utvrđene izmene Statuta stranke.

Skupština DS 25. novembra, po dogovoru, treba da Borisa Tadića imenuje za počasnog predsednika DS. U Organizacioni odbor za pripremu Skupštine DS do sada su stigle i kandidature za potpredsedničke funkcije.

Za potpredsednike DS kandidovani su Bojan Pajtić, Nataša Vučković, Goran Ćirić, Jovan Marković, Vesna Martinović i Dejan Nikolić.

Očekuje se da će sedmi kandidat za potpredsednika DS biti Miodrag Rakić koji je bio šef kabineta Borisa Tadića dok je on bio predsednik Republike.

Za predsednika Političkog saveta DS Tadić je predložio Dragoljuba Mićunovića koji je i sada na toj funkciji. Izborna skupština treba da izabere devet članova Predsedništva DS, ali će oni, po dogovoru, biti zamenjeni do 15. februara 2013. godine predsednicima okružnih odbora stranke koji će biti birani na neposrednim izborima. Takođe će Skupština

DS izabrati 40 stalnih članova Glavnog odbora, kao i Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track