UŽIVO Đilas: Kosovo suštinski nije više Srbija! Vučić: Kosovo je deo Srbije!
Foto: Eksandar Vucic, Ekspoze, Tanjug

Rasprava o ekspozeu

UŽIVO Đilas: Kosovo suštinski nije više Srbija! Vučić: Kosovo je deo Srbije!

Politika -
U Skupštini Srbije u toku je sednica Parlamenta na kojoj poslanici raspravljaju o ekspozeu mandatara za sastav nove Vlade Srbije Aleksandra Vučića

BEOGRAD - U Skupštini Srbije u toku je sednica Parlamenta na kojoj poslanici raspravljaju o ekspozeu mandatara za sastav nove Vlade Srbije Aleksandra Vučića i kadrovskim rešenjiima koje je predstavio Parlamentu.

16.30 - Posle dužeg vremena smo čuli ekspoze koji sadrži sveobuhvatan plan o tome šta će se raditi u narednom periodu, i to je jedan od razloga zašto ćemo podržati vladu Aleksandra Vučića, rekao je funkcioner Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor.

16.15 - Aleksandar Vučić izjavio je da je njegova odluka bila da Zorana Mihajlović vodi resor saobraćaja, a Aleksandar Antić energetike, iako se nijedno od njih dvoje sa tom odlukom nisu lako saglasili, ali da veruje da je to potrebno zbog nove energije i promena.

"Predložio sam to jer je to najbolje za Srbiju. U okviru saobraćaja i infrastrukture ima veliki broj preduzeća koje decenijama vode isti ljudi, želeo sam da neko ko ima ogromnu energiju i snagu kakvu ima Zorana tu počne da menja stari kako je promenila u energetici. Moja ideja je da Zorana vodi saobraćaj i infrastrukturu, a energetiku Antić i sa tom odlukom se nijedno nije lako saglasilo“, rekao je Vučić.

On je naveo koje je to sve važne stvari uradila ministarka Mihajlović, od uvođenja socijalnih karata za struji, izmene legislative, do ratifikacije vise međunarodnih sporazuma.

"Rekao sam im - da li vi želite da biram vladu kakvu hoću ili ćete svi vi da imate fontanu želja i da govorite gde želite. Ministra obrazovanja nisam nikada video, ali ono što mi je poslao bile su izvandredne ideje i proučio sam njegovu biografiju“, rekao je Vučić i još jednom ukazao da mu je važnije da li je neko stručnjak od toga da li ima člansku kartu SNS.

16.14 - Vučić je u Skupštini Srbije, odgovarajući na optužbe predsednika SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina iznete na račun kandidata za ministra Rasima Ljajića, rekao “kako je moguće da se toliko teške optužbe iznose, a da ne postoji nijedan postupak”.

On je poručio da će država Srbija imati jednak odnos prema svim manjinama i da će o Bošnjacima, Mađarima i drugima brinuti na jednak način.

“Molim Bošnjake da svuda gde žive u Srbiji – Tutinu, Novom Pazaru, Sjenici, Novoj Varoši pokažu strpljenje i vide da li će država pokazati veću brigu ili ne”, rekao je Vučić.

16.10 - O nasilju i agresiju na ulicama Vučić je rekao da to jeste zaista realan problem.

"Ali onda čujem da se neko buni kako je eto policija pretresala Zvezdu i Partizan. Samo da vam kažem da je pred derbi na dve tribine pronađeno: 27 noževa, 14 sekira, 420 palica, oduzeto je 396 baklji, 315 dimnih bombi.

16.05 - Na konstataciju lidera DS Dragana Đilasa da KiM suštinski nije više deo Srbije, budući premijer Aleksandar Vučić je ponovio da je Kosovo deo Srbije.

15.59 - Mandatar nove Vlade Srbije ponovio je još jednom stav u vezi sa odlukom da za sada ne bude smanjenje penzija.

"Ovo je naš pokušaj da po svaku cenu pokušamo da velikim preokretom nešto napravimo u narednih 6 meseci posle čega bi analizirali ponovo naše javne finansije", rekao je Vučić.

Poslanik SDPS Ivan Bauer izjavio je danas da je mandatar Aleksandar Vučić ponudio brojna, prilično realna rešenja za napredak i razvoj Srbije, a ne priče koje lepo zvuče.

Baur je rekao da se vidi da je Vučićev ekspoze ozbiljno pripremljen i u saradnji sa ministrima, kao i da je za prvih 100 dana rada vlade predviđen ambiciozan plan koji je "gotovo sigurno ostvariv".

Poslanica Nove Srbije Dubravka Filipovski izjavila je danas da predložene mere i rešenja koje je izneo mandatar Aleksandar Vučić za godinu do godinu i po dana treba da rezultiraju zapošljavanjem i poboljšanjem životnog standarda građana.

Poslanica Demohrišćanske stranke Srbije Olgica Batić ocenila je danas da je ambiciozno da do jula budu usvojeni svi reformski zakoni i da ne zna da li će vlada to moći da iznese, ali da u tome ima podršku DHS S.

Batić je rekla da je ekspoze mandatara Aleksandra Vučića do sada najobimniji i najdetaljniji i da nudi obilje podataka koji se u prethodnim ekspozeima nisu mogli čuti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track