RASPUŠTA ODBORE: Đilas desetkuje DS

Raspušta 30 odbora

RASPUŠTA ODBORE: Đilas desetkuje DS

Politika -
Doneli smo odluku da svi odbori DS koji su na izborima dobili manje od 10 odsto, kao i oni koji su bili na vlasti a na izborima su dobili manje od 15 odsto glasova budu raspušteni. Oko 30 odbora će biti raspušteno, rekao je Điilas nakon sednice u Despotovcu

DESPOTOVAC - Demorkatska stranka raspustiće oko 30 odbora zbog loših rezultata na izborima u maju prošle godine, saopštio je večeras lider DS Dragan Đilas odluku Predsedništva stranke.

"Doneli smo odluku da svi odbori DS koji su na izborima dobili manje od 10 odsto, kao i oni koji su bili na vlasti a na izborima su dobili manje od 15 odsto glasova budu raspušteni. Oko 30 odbora će biti raspušteno", rekao je Điilas nakon sednice u Despotovcu, gde je protekle sedmice prelaskom četiri odbornice iz DS u SNS srušena vlast demokrata.

Đilas je rekao da su građani jasno rekli sta misle o radu tih odbora i da mora nešto da se menja, kao i da će to biti pravilo za ubuduće.

"Rezultat se poštuje - ko ga ima, taj radi, ko ga nema mora da ustupi mesto onima koji će imati bolje rezultate", rekao je Đilas.

Kada je u pitanju Despotovac, Đilas je rekao da je tu na neprimeren način kršenjem svih demorkatskih procedura i pravila DS izgubila vlast.

Podsećajući da je u tom gradu DS ostvarila najbolji rezultat u Srbiji budući da je 50 odsto građana podržalo tu stranku, Đilas je kazao da je promenom vlasti pokazano da se ne poštuje volja građana.

"To je kako se današnja vlast odnosi, ne samo prema našim ljudima i stranci, već i onima koji su glasali. Pitam sve one koji su danas na vlasti da li je zaista uslov da bi se neko mesto razvijalo da vlast u njemu bude istovetna sa republičkom. Ako jeste treba to da nam kažu, jer ćemo se mi sami povući da građani koji su glasali za nas ne bi snosili posledice", rekao je Đilas.

DS, prema njegovim rečima, veruje da će "haranga" protiv te stranke i njenih članova prestati, jer će u suprotnom nezadovoljstvo demokrata i birača biti sve veće i veće.

Đilas očekuje da vlast prestane sa takvom politikom, uz napomenu da DS ne želi da pogoršava situaciju bilo kojim svojim potezom u zemlji kao što je Srbija "u kojoj se ljudi već osećaju nesigurno".

Lider DS takođe očekuje i da se onima za koje su građani glasali omogući da rade svoj posao, kao i da se postigne što veći konsenzus o najvažnijim stvarima, a ne da postoje rasprave i svađe kao u Despotovcu.

Đilas je naglasio i da će ubuduće, ako ne jedini, onda glavni, kriterijum prilikom sastavljanja lista kandidata za poslanike biti rezultati na lokalu.

Vlast u Despotovcu sada čini SNS kojoj su se priključile četiri odbornice DS, NS, D S S, SPS, PUPS i JS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track