ĐILAS SPREMA ČISTKU: Ješić zauzima Pajtićevo mesto?
Foto: Dado đilas

SMena u Demokratskoj stranci

ĐILAS SPREMA ČISTKU: Ješić zauzima Pajtićevo mesto?

Politika -
Za potpredsednike će se kandidovati Borislav Stefanović i Dušan Milisavljević a lider demokrata pokušaće da "osvoji" i vojvođanski odbor demokrata, u kom trenutno najveći uticaj ima Pajtić

Lider demokrata Dragan Đilas uveliko kroji svoj tim, koji bi posle izborne skupštine DS u maju trebalo da preuzme najznačajnije stranačke funkcije.

Tako će se za potpredsednike najverovatnije kandidovati Borislav Stefanović i Dušan Milisavljević (vodi nišavski okružni odbor DS), a lider demokrata pokušaće da "osvoji" i vojvođanski odbor demokrata, u kom trenutno najveći uticaj ima Pajtić.

Đilasov kadar za tu funkciju biće Goran Ješić, potpredsednik pokrajnske vlade, pišu Večernje Novosti

"Sigurno se neću kandidovati za potpredsednika DS, a pokrajinski stranački izbori u ovom trenutku nisu tema. Oni će biti održani na jesen", objašnjava Ješić.

Inače, iako do izbora za novog predsednika DS ima još dva meseca, kako sada stvari stoje, nije isključeno da se u tu trku upusti samo jedan kandidat - aktuelni lider demokrata.

Oni koji su poslednjih meseci viđeni kao potencijalni Đilasovi rivali - Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac i Balša Božović - jedan po jedan odustaju od ambicija da osvajaju najvišu stranačku funkciju.

Šutanovac još nije doneo konačnu odluku, ali je sve bliže tome da ne učestvuje u novom kadrovskom mešanju karata, dok Božović, koji je žestoko kritikovao Đilasa na sednici Glavnog odbora u nedelju, kako saznajemo, planira da se ponovo kandiduje za predsednika najvećeg, beogradskog odbora DS.

I potpredsednik DS Nataša Vučković, koja je takođe "viđena" kao kandidat za lidera, kaže za "Novosti" da se o imenima može razgovarati tek kada se završe izmene statuta i donesu pravila izborne igre.

(Večernje Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track