ĐILASOVA BRUKA: Brat ubice Đinđića u vrhu DS!
Foto: Marina Lopičić

Rođak Vlade Budale miljenik vođe demokrata

ĐILASOVA BRUKA: Brat ubice Đinđića u vrhu DS!

Politika -
Lider demokrata za potpredsednika DS gura Dušana Milisavljevića

BEOGRAD - Munze konza.Dušan Milisavljević, član Predsedništva DS Dragana Đilasa, u rođačkim je vezama sa Vladimirom Milisavljevićem, poznatijim kao Vlada Budala, nekadašnjim pripadnikom „zemunskog klana“ osuđenim na 35 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, koji u zatvoru u Španiji čeka izručenje Srbiji, otkriva Kurir. Budalin rođak Dušan, kako saznajemo, čak planira da se kandiduje za potpredsednika DS na predstojećim stranačkim izborima 31. maja, a „vetar u leđa“ za avanzovanje u stranci dobija upravo od lidera demokrata.Krvno srodstvo- Priča se da su Dušan i Vlada Budala rođaci. To se oduvek nešto skrivalo, prećutkivalo, ali se šuška čak i da su bliski rođaci - da je Dušan brat od strica Vlade Budale. Otkako je Đilas preuzeo DS, Dušan Milisavljević se probija u stranačkoj infrastrukturi, što se mnogima ne dopada. On čak planira da se kandiduje za potpredsednika stranke. Ruku na srce, niko ne može da bira familiju, ali zaista ne bi bilo u redu da u vrhu stranke bude čovek čiji je rođak osuđen za ubistvo lidera DS i premijera Zorana Đinđića - priča izvor Kurira iz vrha DS.

Šta bi rekao da je živ... Zoran Đinđić
Šta bi rekao da je živ... Zoran Đinđić

Dušan Milisavljević ne isključuje mogućnost kandidovanja za potpredsednika DS.- Čuo sam sam da se priča o potpredsedničkom mestu, spreman sam da odgovorim na potrebe DS. Atipičan sam političar, ne živim od politike, sebe dajem ako mogu da doprinesem boljitku građana i države - kaže poslanik DS Milisavljević, inače zamenik direktora ORL klinike KC Niš i docent na tamošnjem medicinskom fakultetu:- Ako postoji podrška opštinskih odbora i članstva DS da budem kandidat za potpredsednika, razmotriću tu mogućnost. Postoje različite inicijative, ali još ni sa kim nisam razgovarao.Kriminalac s indeksomVladimir Milisavljević bio je gotovo devet godina u bekstvu, pa je u odsustvu osuđen na 40 godina zatvora zbog krivičnih dela koja je izvršio kao pripadnik „zemunskog klana“, a zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića na 35 godina zatvora. Španski sud doneo je još početkom januara 2013. odluku da Srbiji izruči Milisavljevića. On je, prema navodima medija, potreban španskom tužilaštvu kao svedok i saučesnik u mnogim delima klana Luke Bojovića, među kojima je i ubistvo Milana Jurišića. Nadimak je dobio jer je navodno bio najobrazovaniji među „zemuncima“ jer je završio i fakultet. U zvaničnoj evidenciji nema informacije da je bilo kada studirao, mada je činjenica da se hvalio posedovanjem indeksa.

Dušan Milisavljević: Poznajem Budalu iz medijaDušan Milisavljević tvrdi da Vladu Budalu poznaje samo iz medija.- Ne, nije tačno da smo u rođačkim odnosima. Nemam nikakve veze sa njim. Poznajem ga samo iz medija - kazao nam je Milisavljević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track