Dinkić okačio sliku demokrata i napisao "rasulo u DS"

DS pobesneo

Dinkić okačio sliku demokrata i napisao "rasulo u DS"

Politika -
Uz fotografiju na kojoj je samo nekoliko poslanika DS u skupštinskoj sali Dinkić napisao: “Poslanička grupa DS, u jeku rasprave o budžetu. Rasulo"

BEOGRAD - Poslanici Demokratske stranke oštro su danas kritikovali ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića, koji je na svoj “Tviter” profil okačio fotografiju iz skupštinske sale, na kojoj je svega nekoliko poslanika DS, i od njega zatražili izvinjenje! Sednica, na kojoj se već nekoliko sati raspravlja o predloženom budžetu za narednu godinu, potom je prekinuta na 10 minuta, "dok se ne uspostavi red u sali", kako je obrazložila predsedavajuća Vesna Kovač (URS).

Uz fotografiju na kojoj je samo nekoliko poslanika DS u skupštinskoj sali, Dinkić je na “Tviteru” napisao: “Poslanička grupa DS, u jeku rasprave o budžetu. Borko, genetičar Stojković i dva anonimna lika. Rasulo.” Poslanica DS Nada Kolundžija istkla je da Skupština Srbije ne sme da nastavi sednicu dok mu ne bude izrečena opomena.“Na najgrublji način je povređeno dostojanstvo Skupštine, Dinkić je danas fotografisao salu i postavio to na svoj ‘Ttviter’, uz komentare koji ne zaslužuju da se ovde ponove. Ja ne znam da li smo mogli doživeti veće poniženje, nego što je uradio Dinkić”, rekla je Kolundžija.

Ona je istakla da se ovde ne radi o tome koju poslaničku grupu je fotografisao i na koju se komentar odnosi. “To što ministar fotografiše salu, to postavlja na ‘Tviter’ I daje takve komentare, govori o ministru sve najgore, koji ne zaslužuje da uđe u ovu salu, a ne da se obraća poslanicima”, rekla je Kolundžija. Pošto je predsedavajuća odbila da izrekne opomenu, budući da, kako je rekla, nije imala priliku da vidi da li je to tačno, Kolundžija je zatražila pauzu u radu sednice, a od ministra zatražila izvinjenje.

I poslanik LSV Aleksandra Jerkov tražila je da se Dinkiću izrekne opomena, jer se on, kako je navela, svo vreme rasprave o spornoj fotografiji smeje. Dinkić nije komentarisao kritike DS i LSV.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track