Dinkić: Vučić me zamolio da ne podnosim ostavku do Skupštine!

Rekonstrukcija

Dinkić: Vučić me zamolio da ne podnosim ostavku do Skupštine!

Politika -
Mi smo u glavi već van Vlade, rekao je Dinkić i dodao da će otići na neplanirani godišnji odmor, a ostavku će podneti dan pre zakazivanja sednice Skupštine o rekonstrukciji

BEOGRAD - Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da je prihvatio molbu prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da ministri Ujedinjenih regiona Srbije ne podnose ostavke do zakazivanja Skupštine na kojoj će biti potvrđena rekonstrukcija Vlade.

Na konferenciji za novinare Dinkić je rekao da je planirao da ministri URS sutra podnesu ostavke, ali da ga je Vučić zamolio da sačeka do zakazivanja sednice Skupštine, radi kontinuteta u radu i redovnog funkcionisanja sektora finansija, kao i završetka poslova povezanih s najavljenom investicijom kompanije "Mubadala" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"Mi smo u glavi već van Vlade", rekao je Dinkić i dodao da će otići na neplanirani godišnji odmor, a ostavku će podneti dan pre zakazivanja sednice Skupštine o rekonstrukciji Vlade. Na pitanja zašto je prihvatio molbu Vičića, nakon odluke premijera Ivice Dačića da Vlada nastavi da radi bez ministara URS, Dinkić je rekao da je to učinio jer je s Vučićem koji će - po njemu - biti novi premijer Srbije, imao korektnu saradnju.

Po rečima Dinkića, Dačić je procenio da će Vučiću opasti rejting pošto njegova Srpska napredna stranka, preuzme resor finansija. Dodao je da je Dačić odlučio da u rekonstruisanoj vladi nema mesta za URS jer jos neko vreme želi da ostane na mestu premijera. Dinkić je rekao da ga Dačić "kompletno ljudski razočarao" i da smatra da je odluku o izbacivanju URS iz Vlade doneo iz sebičnih razloga, nevodeći računa ni o interesima svoje stranke, ni o interesima građana. O četvoročasovnom razgovoru na sastanku sa Vučhićem i Dačićem o rekonstrukciji Vlade Dinkcih je rekao:

"Dačić nikad sa mnom nije ovako nešto izgovorio kao na tom trojnom sastanku koji je trajao četiri sata one večeri. Inače, vodio sam beleške detaljno sa tog sastanka kako me - ne znam - memorija ne bi izneverila u budućnosti. Jednog dana ću to i napisati".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track