DIPLOMATE OKONČALE ŠTRAJK: Ambasada Izraela u Beogradu od danas ponovo radi
Foto: Www.myjewishlearning.com

Nije radilo više od 100 ambasada

DIPLOMATE OKONČALE ŠTRAJK: Ambasada Izraela u Beogradu od danas ponovo radi

Planeta -
Zaposleni u izraelskom MIP stupili su u generalni štrajk tražeći veće plate i bolje uslove za supružnike diplomata koji se odriču svojih karijera kada su sa porodicom u inostranstvu

BEOGRAD - Ambasada Izraela u Beogradu saopštila je da je od danas ponovo otvorena i nastavlja sa radom, pošto je Ministarstvo spoljnih poslova Izraela u Jerusalimu obustavilo generalni štrajk.

Izraelska ambasada u Beogradu obustavila je rad 24. marta nakon što je, posle dvonedeljne delimične obustave rada, Ministarstvo spoljnih poslova Izraela u Jerusalimu dan ranije stupilo u generalni štrajk.

Zaposleni u izraelskom Ministarstvu spoljnih poslova okončali su sinoć štrajk zbog kojeg su širom sveta bile zatvorene ambasade.

Portparol Pol Hiršon rekao je sinoć da je postignut dogovor sa Ministarstvom finansija, ne ulazeći u detalje. Zaposleni u Ministarstvu stupili su u generalni štrajk tražeći veće plate i bolje uslove za supružnike diplomata koji se odriču svojih karijera kada su sa porodicom u inostranstvu, navela je agencija Asošiejted pres.

Više od 100 izraelskih ambasada i konzulata bilo je zatvoreno prvi put u istoriji zemlje tokom ovog štrajka.

Ministarstvo, između ostalog, ima zadatak da koordiniše posete stranih zvaničnika te su se mnogi zabrinuli da bi štrajk mogao da ugrozi posetu pape Franje Izraelu krajem maja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track