DIREKTNO SA FRONTA: Pogledajte snimak krvavih uličnih borbi u Mauripolju!
Foto: Printscreen

Građanski rat u Ukrajini

DIREKTNO SA FRONTA: Pogledajte snimak krvavih uličnih borbi u Mauripolju!

Planeta -
Ukrajinske snage bezbednosti i Nacionalna garda osim pešadijskog naoružanja koriste i prepravljene kamione za vatrenu podršku protiv pripadnika samoproglašene Narodne Republike Donjeck

KIJEV – Na internetu danas su osvanuli snimci krvavih uličnih borbi ukrajinskih snaga bezbednosti i snaga samoproglašene nardone Republike Donjeck.

Pretpostavlja se da su snimci načinjeni u Mauripolju gde su se borbe rasplamsale u petak kada su vojnici ukrajinske vlade ispalili su granate na sedište Narodne Republike Donjeck.

U ovoj operaciji pored pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine učestvuju i pripadnici Nacionalne garde. Snimci prikazuju šarenilo uniformi ukrajinskih bezbednosnih snaga.

Na snimcima se vidi kako ukrajinske snage bezbednosti koriste prepravljena teretna vozila kao oklopna. Oni su naime na stranice kamiona okačili čelične ploče i puškomitraljez iz koga otvaraju vatru po snagama samoproglašene Narodne Republike Donjeck.

Mauripolj, je inače najveća luka na obali Azovskog mora, i veoma je strateški važaa jer preko nje ide Ukrajinski izvoza čelika. Grad se nalazi na glavnim putevima koji vode od jugoistočne granice sa Rusijom prema ostatku Ukrajine.

http://www.youtube.com/watch?v=E5wbaI0Kwak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track