Pljačku Galenike naredili ministri!

Svedok saradnik otkriva

Pljačku Galenike naredili ministri!

Crna Hronika -
Nenad Ognjenović, koji je doskora bio glavni osumnjičeni, ponudio istražnim organima detaljnu priču o tome kako je i po čijem nalogu opljačkan bivši farmaceutski gigant

BEOGRAD - Obećao da će otkriti imena svih moćnika, pa i ministara!Nenad Ognjenović, bivši generalni direktor Galenike“, biće najverovatnije svedok-saradnik tužilaštva protiv osumnjičenih za zloupotrebe u toj farmaceutskoj kompaniji. Kako saznajemo, Ognjenović, koji se trenutno nalazi van Srbije, ima nameru da detaljno objasni na koji je način „Galenika“ opljačkana, po čijem nalogu i ko je uzeo novac.- Ognjenović nam je rekao da ima nameru da sarađuje s nama. Objasnio je da ne želi da završi kao kolateralna šteta pojedinih moćnika iz vlasti i da je zbog toga spreman da ispriča sve što zna, pa i ono u čemu je direktno učestvovao. Spreman je i da otkrije imena političara, ministara i državnih funkcionera koji su mu davali naloge koji poslovi da se rade. On ne negira svoju krivicu, ali ne želi da bude jedina žrtva afere „Galenika“ - kaže sagovornik Kurira iz istrage.U zamenu za pomoć, bivši direktor tražio je da se njemu i njegovoj porodici garantuje bezbednost.- Rekao je da je jasno da bez odobrenja pojedinaca iz vlasti toliki novac ne bi mogao da se uzme jer je država i tada, kao i sada, pratila sve veće sume novca koje su u opticaju - navodi sagovornik Kurira.Kao što je Kurir već pisao, Ognjenović je bio glavni osumnjičeni u aferi „Galenika“. On je na funkciji direktora te firme bio od novembra 2008. do juna prošle godine.- Šteta koja je „Galenici“ naneta raznim mahinacijama iznosi nekoliko desetina miliona evra. Pre nekoliko dana uzeli smo obimnu dokumentaciju iz „Galenike“ i u toku je njena detaljna provera - kaže sagovornik Kurira iz istrage.

Kurir je prvi najavio istragu
Kurir je prvi najavio istragu

Najveći farmaceutski gigant potpuno je uništen
Najveći farmaceutski gigant potpuno je uništen

Poslovali sa AgrobankomMeđu spornim poslovima nekadašnjeg farmaceutskog giganta je posao sa „Habitfarmom“, čiji je vlasnik Radoslav Sekulić uhapšen zbog neplaćenih kredita prema Agrobanci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track