DIZANJE STANDARDA: Nemac u TV Nova ulaže 18 miliona evra

Veliki pomak u medijskoj industriji

DIZANJE STANDARDA: Nemac u TV Nova ulaže 18 miliona evra

Stars -
Multimilionska investicija Bernd Matijas Ditel, investitor i vlasnik televizije koja počinje sa radom u decembru, otvara 450 radnih mesta

Kreću u pohod!Nemački investitor i vlasnik Nove televizije Bernd Matijas Ditel ulaže 18 miliona evra u Srbiju i otvara 450 novih radnih mesta!„Nova“ podiže standardNova televizija, koja sredinom decembra počinje s programom, u iščekivanju odluke Saveta RRA, pred kojim konkuriše za nacionalnu frekvenciju, ima vrlo ozbiljnu startnu poziciju. Već sada se priča da je reč o ulaganju u oblasti medija kakvo nije zabeleženo u Srbiji, kao i da će projekat „Nova televizija“ ne samo podići standarde u elektronskim medijima u Srbiji već i uzburkati situaciju kod dosadašnjih televizijskih kuća.Podsećanja radi, u borbi za televizijske rejtinge su pored nacionalnog servisa još i Pink, Prva, B92, kao i Hepi, tako da će biti interesantno pratiti kako će ove kuće reagovati na dolazak novog igrača. Razlog za radovanje imaće zaposleni u medijskoj industriji jer će dolazak Nove otvoriti 450 radnih mesta u svim oblastima poslovanja!Odlična vizijaOsim odlične vizije, nove energije i projekata koji garantuju visoke televizijske rejtinge poput nove sezone „Sulejmana Veličanstvenog“ i domaće hit serije „Budva na pjenu od mora“, ova medijska kuća u svom timu sigurno će okupiti već dokazani i oprobani kadar za realizaciju predstojećih projekata. Odluku o dodeli frekvencija doneće Savet RRA, a u međuvremenu će gledaoci moći da prate program Nove televizije u svim kablovskim sistemima.

Niz blagodetiKAO U SVETU!Kako Kurir ekskluzivno saznaje, svi zaposleni u TV Nova imaće blagodeti kao i radnici vodećih svetskih korporacija. U kompleksu televizije biće teretana, restoran sa kuvanom hranom i besplatnim toplim obrokom za radnike, kao i vrtić za decu, koji će zaposlenim roditeljima omogućiti da im budu u blizini.

Direktor Dragan ĐurkovićOSVOJIĆEMO TRŽIŠTE!Dragan Đurković, direktor televizije, siguran je da će projektima i produkcijama koje će se naći na programu Nove televizije osvojiti tržište jer je Srbiji potrebna televizijska kuća koja će ne samo podići standarde onoga što gledaoci sada mogu da vide nego i ponuditi nove, nikad viđene vrhunske produkcijske formate. Mnogi mu predviđaju tešku borbu, ali nije mali broj ni onih koji smatraju da će multimilionska investicija, otvaranje novih radnih mesta, okupljanje tima stručnjaka, kao i televizijski transferi borbu Nove TV olakšati u odnosu na konkurenciju.

KapitalNA ČELU USPEŠNI BIZNISMENInače, vlasnik kompletnog kapitala televizije je „Nova. rs medija holding“ iz Beograda. Većinski vlasnik holdinga sa 85,1 odsto udela je holandska kompanija „BD medija invest“, a vlasnik te firme je kompanija iz Holandije „Nju Amsterdam siti trast“, u kojoj 99 odsto vlasništva ima Bernd Matijas Ditel, a jedan odsto Ulf Malte Iversen, takođe državljanin Nemačke. Manjinski udeo u „Nova. rs medija holdingu“ imaju vlasnik produkcijske kuće „Vižn tim“ Dragan Đurković iz Beograda sa 7,9 odsto, dok sedam odsto ima „GMG medija grupa“ u vlasništvu Nemca Urliha Broka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track